Upphandlare

Ekonomienheten består för närvarande av tre olika funktioner; kommunens upphandling, ekonomiadministration samt systemförvaltning av tre kommunövergripande IT-system.

Upphandling ansvarar för kommunens upphandlingar när det gäller varor och tjänster, objektsspecifika upphandlingar samt förnyad konkurrensutsättning av ramavtal. Idag består funktionen av fyra medarbetare.

En av våra upphandlare kommer att vara tjänstledig 1 oktober 2017 - 31 mars 2018. Vi söker därför en vikarierande upphandlare under denna period.

Arbetsuppgifter:

Lerums kommuns vision är att år 2025 vara Sveriges ledande miljökommun.

Som upphandlare ser du upphandlingens strategiska betydelse för kommunens vision genom att planera, leda och genomföra upphandlingar från behovs- och marknadsanalys till avtalsuppföljning och leverantörskontroll.
Du utarbetar förfrågningsunderlag, utvärderar anbud, deltar vid behov i förhandlingar, upprättar och implementerar avtal. Du kommer även arbeta med att genomföra förnyad konkurrensutsättning.

Du ska vara rådgivande och sakkunnig inom området, medverka i nätverk samt vara delaktig i funktionens utvecklingsarbete.

Arbetet innebär mycket kontakter med verksamhetsföreträdare och leverantörer. I uppdraget ingår att föra ut kunskapen i förvaltningen och informera och utbilda kommunens anställda.

Kvalifikationer:

Du har Högskoleutbildning, YH-upphandlarutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Alternativt har du skaffat dig motsvarande kunskap genom erfarenhet inom upphandlings- och inköpsområdet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Erfarenhet av upphandlings- och inköpsarbete är meriterande. Du ska ha goda kunskaper i lagen om offentlig upphandling (LOU) och dess rättstillämpning och om gällande praxis.

Upphandlingsfunktionen är en stödfunktion för kommunens verksamheter varför det är viktigt att du är serviceinriktad, flexibel och har en mycket god samarbetsförmåga. Självklart kan du uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som har ett positivt synsätt och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Då vi sitter i ett öppet kontorslandskap bör du trivas i en social miljö.

Hittar du också drivkraft i att arbeta för ett hållbart samhälle har du stora möjligheter att trivas hos oss.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2017-09-11
Tidsbegränsat till: 2018-03-31

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-30
Referensnummer: A701230

Andra uppgifter:

Inom kommunens verksamheter arbetar drygt 2 800 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 40 000 invånare. Lerums kommun nås enkelt med kollektivtrafiken och pendlingsavstånd från Göteborg är endast 20 minuter.

Kommunens medarbetare erbjuds förmåner så som friskvård, personalstöd och för denna befattning tillämpas årsarbetstid, vilket ger goda möjligheter att kombinera arbete och fritid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. - Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Peyman Emami
Enhetschef ekonomienheten
Telefon: 0302-521032

Fackliga företrädare:

Birgitta Landahl
Vision
Telefon: 0302-522311
E-post: birgitta.landahl@lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster