Ekonom

Lerums kommun förstärker och söker nu en ekonom med inriktning lärande centralt placerad vid verksamhetsområde ekonomi!

Verksamhetsområdets uppdrag är att för en mest fungerande helhet i kommunen samordna och utveckla kommunens samlade redovisning, budget, ekonomiska rapportering, finansiering, fakturahantering samt upphandling och inköp.

Ekonomifunktionen består av fjorton ekonomer som arbetar tillsammans i team och som ansvarar för ekonomisk uppföljning, budget- och bokslutsarbete samt redovisning.

Vår verksamhet ska kännetecknas av hög service där våra kunder får ett professionellt bemötande. Vi tillämpar årsarbetstid, erbjuder möjlighet till semesterväxling, personalvårdsprogram och distansarbete.
Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter:

Vi förstärker nu ekonomifunktionen och söker en ekonom med inriktning lärande; förskola/grundskola samt gymnasium. I arbetet som ekonom är du en viktig del av ekonomifunktionen i stödjande och konsultativ roll till kommunens chefer i uppföljnings/prognosarbetet, budgetprocessen och bokslutsprocessen, men även andra uppgifter som vanligtvis förekommer på en ekonomifunktion. Din huvuduppgift blir att tillsammans med övriga ekonomer i teamet stödja chefer inom Sektor lärande i ekonomifrågor. Viktiga uppgifter är analysarbete, bollplank till chefer och ledningsgrupp men även arbeta proaktivt. Du förväntas också bidra till utvecklingsarbetet av kommunens ekonomistyrning. I befattningen ingår att tillsammans med övriga ekonomer utveckla ekonomrollen, skapa enhetliga rutiner, följa utvecklingen och föra ut kunskapen i organisationen.

Vi arbetar i Agresso/Unit4 ekonomisystem samt Hypergene beslutsstöd.

Vi tillämpar årsarbetstid och möjlighet till distansarbete finns.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har ekonomisk examen från högskola, gärna från Förvaltningshögskolan.

Du har några års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete från offentlig förvaltning, med inriktning utbildningssektorn, gärna med resultatenheter.
Vi söker dig som har lätt att se förbättringsmöjligheter, är van vid att arbeta med att effektivisera processer och rutiner samt har erfarenhet av att skapa intresse och förståelse för ekonomiska frågor i verksamheten. I rollen som ekonom vid ekonomifunktionen behöver du vara strukturerad, pedagogisk och ha analytisk förmåga. Lyhördhet och samarbetsförmåga är andra för befattningen viktiga egenskaper men också mod att bidra med egna idéer och ställa motfrågor. Vidare har du ett intresse för system och processer samt fungerar både som individualist och som lagspelare.

Erfarenhet från ekonomisystemet Agresso/Unit 4 och Hypergene beslutsstöd är meriterande.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-01
Referensnummer: A712898

Andra uppgifter:

Lerums kommun med drygt 41 000 invånare ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum med goda pendlingsmöjligheter.

Inom kommunens verksamhet är vi idag drygt 2 800 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa välfärd. Kommunens vision är att bli Sveriges ledande miljökommun till år 2025 och vi ska kännetecknas av hållbarhet, kreativitet och inflytande. För mer information besök gärna www.lerum.se

Upplysningar lämnas av:

Camilla Simonsson
Ekonomichef
Telefon: 0302-521154
E-post: camilla.simonsson@ lerum.se

Fackliga företrädare:

Birgitta Landahl
Vision
Telefon: 0302-522311
E-post: birgitta.landahl@lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster