Nyinrättad tjänst som socialsekreterare till verksamhetsområde integration och arbetsmarknad

Välkommen till Härryda kommun som ligger mitt emellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i.

Precis utanför Göteborg hittar du oss; en nyfiken flygplatskommun som växer stadigt. Våra invånare är yngre än i resten av landet, hit flyttar till exempel gärna barnfamiljer. Kanske vill de åt skogen och sjöarna, kanske är det de korta pendlingssträckorna och den snabba kollektivtrafiken som lockar. Eller kanske är det våra skolor med sina fina resultat och engagerade pedagoger. Det kan ju också tänkas att de är en av dem som driver eller arbetar på något av kommunens 3000 företag.

Tjänsten som socialsekreterare är nyinrättad och placerad inom verksamhetsområde Integration och arbetsmarknad. Verksamhetsområdet har bl.a. övergripande ansvar för kommunens arbetsmarknadsfrågor, vuxna nyanlända, ensamkommande flyktingar samt boenden för ensamkommande. Ett av våra huvuduppdrag är att bidra till ökad integration inom kommunen.

Vi utökar nu vår arbetsgrupp för nyanlända med en tjänst som socialsekreterare som kommer vara verksamhetens specialist gällande handläggning av försörjningsstöd för målgruppen.

Du kommer ha din arbetsplats i kommunhuset i Mölnlycke centrum, ca 10-15 min från centrala Göteborg. Busshållplatsen ligger i anslutning till kommunhuset och vi har även flera möjligheter till gratis parkering. Våra tre grundperspektiv som anställd inom Härryda kommun är medarbetarskap, ledarskap samt kommunikation och samverkan. Alla våra anställda erbjuds friskvårdsbidrag, gratis telefonsamtalsstöd samt att köpa buss/tåg-årskort genom månadsavdrag på lönen.

Arbetsuppgifter:

Som verksamhetsområdets socialsekreterare är ditt huvuduppdrag handläggning av försörjningsstöd för målgruppen nyanlända, vilket innebär att du ansvarar för hela processen från nybesök till avslut. Du ingår i en arbetsgrupp med tre integrationssekreterare där fokus är integration och självförsörjning. Gruppen arbetar i nära samverkan med Arbetsmarknadsenheten för möjlighet till arbetsträning, praktik samt jobbsökaraktiviteter. Som nära samverkanspartners finns även enheten för försörjningsstöd. Inom området försörjningsstöd bedrivs ett utvecklingsarbete med fokus på bl.a. kortare handläggningstider och snabbare vägar till självförsörjning. Du kommer vara en viktig aktör i detta utvecklingsarbete.

Kvalifikationer:

Du har socionomexamen eller motsvarande utbildning samt gärna någon form av kompletterande ekonomiutbildning. Erfarenhet av handläggning av försörjningsstöd är ett krav.

Du har förmåga att arbeta självständigt och är en god samarbetspartner. Du är en positiv och trygg person med hög servicekänsla och ansvarskänsla. Du är en person som vill ta ansvar för utveckla och förenkla arbetsprocesser med fokus på den enskilde brukaren. Som kollega är du öppen och flexibel och bidrar till en öppen och positiv arbetsmiljö.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-31
Referensnummer: A702434

Andra uppgifter:

Under v. 30 är Elsie Johansson inte tillgänglig för eventuella frågor om tjänsten och vi hänvisar därför vidare till Carin Samuelsson under den veckan.

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Elsie Johansson
Verksamhetschef
Telefon: 031-724 86 64

Carin Samuelsson
Enhetschef, (v. 30)
Telefon: 031-724 84 06

Rezhna Alissio
Socialsekreterare
Telefon: 031-724 86 65

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter
når du via kommunens växel
Telefon: 031-724 61 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster