Förskollärare med intresse för samarbete mellan förskola och skola

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka 57 000 invånare. Vi är cirka 4 200 medarbetare i stadsdelen som arbetar för en bra vardag för göteborgarna. Genom att ge service, stöd och omsorg gör vi skillnad när det behövs. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamheter. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter:

I februari 2016 öppnade vi dörrarna till Sjupundgatans förskola. En helt nybyggd, modern verksamhet som inrymmer både förskola och skola under samma tak. Förskolan är byggd i två plan där de yngsta barnen finns på bottenvåningen och de äldre på plan 2. Skolan med klasserna F-3, finns i andra delen av byggnaden. Du kommer att ingå i ett arbetslag om sex pedagoger med ca 30-40 barn, barnen delas in i mindre grupper stora delar av dagen, men också har tillhörighet i ett större arbetslag.

Vi samarbetar självklart kring barnen och vår grundsyn är att "Alla barn är Allas barn- här arbetar vi tillsammans i ett hus". I hela byggnaden kommer cirka 55 vuxna, 150 barn och 200 elever arbeta tillsammans. Gemensamt skapar vi de bästa förutsättningarna för lekfullt lärande. Vi vistas i nya fräscha och inspirerande lokaler med många möjligheter. Förskolan har en fantastisk omgivning med direkt närhet till naturskönt område. Förskolans stora gård är inspirerande och varierad. En del av gården är bevarad skogstomt.

Du får möjlighet att vara med och utforma en spännande miljö för våra barn både inne och ute. Förskolan är inredd med möbler i barnens nivå, vi äter i bufféservering. De yngre barnen sover sin middagsvila utomhus. Hela förskolan har börjat ett arbete med ”Grön Flagg”.

Förskolan arbetar efter visionen "Helhetssyn". Hos oss är barnet i fokus och allt vi gör utgår från barnets utveckling och lärande. Vi vill ge barnet de allra bästa förutsättningar på sin resa genom livet. Vårt förhållningssätt är att alltid ha barnet i centrum, vara lyhörd och ödmjuk inför att alla barn är och lär på olika sätt och vi vill möta varje barn på den nivå där just han eller hon befinner sig. Alla våra pedagoger har ett ansvar för att aktivt bidra till att förskolan/skolan ska vara en spännande arbetsplats, där barn och pedagoger deltar med stort engagemang och arbetsglädje.

Vi i Askim-Frölunda-Högsbo erbjuder dig ett genomtänkt systematiskt kvalitetsarbete vi kallar "Lära Nära", pedagogiska tisdagar där vi tillsammans utvecklar verksamheten, pedagogiska måltider samt arbetskläder. Vi erbjuder dig ett utmanande och spännande arbete med engagerade kollegor!

Kvalifikationer:

Vi söker dig med förskollärarexamen och legitimation som brinner för utveckling och lärande. Du är en medsökande pedagog som utmanar både barn och vuxna. Du är flexibel och tar tillvara vår utemiljö för att skapa pedagogiska utmaningar och lärmiljöer för barnen. Som pedagog roterar du mellan arbetslag över tid och ser detta som en utmaning och utveckling där vi lär av varandra.

Det är viktigt att du kan ta egna initiativ, är strukturerad och flexibel, är van vid att samarbeta och har en mycket god organisationsförmåga. Vi vill att du är engagerad och har ett genuint intresse för målgruppen samt att du ser till individens resurser och möjligheter. För oss är det viktigt med ett respektfullt bemötande.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-08
Referensnummer: A732178

Andra uppgifter:

Enligt skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning. Du som saknar legitimation, men har förskollärarexamen anställs på tidsbegränsad anställning enligt skollagen.

Med hänvisning till lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

I Askim-Frölunda-Högsbo arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Upplysningar lämnas av:

Marianne Barud
Förskolechef
Mobiltelefon: 0736-66 04 53
Telefon: 031-366 04 40

Fackliga företrädare:

Katarina Olsén
Lärarförbundet
E-post: katarina.olsen@ lararforbundetavdelning.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster