BOENDESTÖDJARE till boende med särskilt stöd

Tillbaka

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1200 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. God livskvalitet innebär bland annat att Hedemora kommun är en ekokommun med goda boendemiljöer, att vi utvecklar kultur- och naturmiljöer, erbjuder bra förskolor och grundskolor, en gymnasieskola med utbildning av högsta kvalitet, samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

För mer information: http://www.hedemora.se

Arbetsuppgifter:

Hedemora kommun, Socialförvaltningen söker en Boendestödjare till boende med särskilt stöd.

Vuxenenheten består av beroendeenheten och socialpsykiatrienheten. Tre socialsekreterare och två biståndshandläggare arbetar tillsammans med handläggning på myndighetssidan. Kopplat till handläggningen för socialpsykiatrin finns boende med särskilt stöd, lokaliserat vid Nibblegården. Vi ska nu tillsätta en heltidstjänst på Nibble avdelning grön som är ett boende med särskilt stöd för den huvudsakliga målgruppen individer med psykiskt funktionshinder och beroende. Vi är en engagerad och kunnig arbetsgrupp som har som syfte att arbeta kunskapsbaserat, i samverkan med andra aktörer och med hjälp av en regional stödstruktur, gällande lagstiftning och lokal styrning. I arbetet ingår samverkan med andra myndigheter och aktörer.

Arbetsuppgifter: Du arbetar i verkställigheten på uppdrag av socialförvaltningens biståndshandläggning och formulerar utifrån uppdraget en genomförandeplan tillsammans med klienten. Du följer de boendes utveckling på nära håll då du utgör den dagliga tillsynen och bidrar till att skapa en god boendesituation för de boende. Du arbetar enligt schema dag, kväll, helg och natt, det förekommer frekvent dygnspass. Du har ansvar för kontaktmannaskap kopplat till specifika individer och är i dessa fall också ansvarig för uppföljningen inom ramen för verkställigheten där det ingår journalföring och dokumentation kopplat till uppdraget. Du deltar också i den uppföljning som görs av biståndshandläggaren och samplanerar vid behov insatserna med andra aktörer, framförallt öppenvårdspsykiatri och ibland sluten psykiatri. Du ingår i extern handledning.

Kvalifikationer:

Vi söker dig, en driven kunnig behandlingsassistent, behandlingspedagog, skötare eller med annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget. Har du ingen eftergymnasial utbildning är du undersköterska eller barnskötare eller har liknande bakgrund som arbetsgivaren bedömer lämplig och du har erfarenhet av arbete i verkställighet på uppdrag från en social myndighet. Du har vana i att hålla strukturerade samtal i syfte att planera, verkställa och följa upp insatser som beviljats enligt SoL, LSS, LSU, LVU eller LVM. Du har kunskaper om psykiska funktionshinder och beroende. Erfarenhet av arbete inom området är meriterande. Din datorkunskap är god, då du dokumenterar i verksamhetssystemet Procapita. Du uttrycker dig väl i tal och skrift. Du har B-körkort.

Personliga egenskaper såsom stabilitet, empatisk förmåga, uthållighet, flexibilitet och mognad värdesätts. Du är en självgående person som tar ansvar för dina uppgifter.

Övrigt:

Intervjuer sker löpande.

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.


VÄLKOMMEN med Din ansökan via offentliga jobb.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Schema. 
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-02

Arbetsgivarens referensnummer: S 19/17

Upplysningar lämnas av:

Agneta Ivåker
Förvaltningschef
Telefon: 0225-340 44

Åsa Olsson
Avdelningschef IFO
Telefon: 0225-340 45

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare förmedlas via kommunens växel.
Telefon: 0225 - 340 00 växel

Tillbaka