Coach/Beteendevetare

Tillbaka

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1200 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att genom att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. Detta innebär bland annat att Hedemora kommuns fokusområden är integration, jämställdhet och miljö. Vi erbjuder goda boendemiljöer, bra förskolor och skolor samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

För mer information: http://www.hedemora.se

Arbetsuppgifter:

Socialförvaltningen söker en coach/beteendevetare, till den myndighetsgemensamma teamverksamheten Kraften Hedemora/Säter. Som coach arbetar Du för människor med komplex problematik, som behöver hjälp till egen försörjning.

Den myndighetsgemensamma teamverksamheten Kraften i Hedemora/Säter drivs i samverkan av Hedemora och Säters kommuner, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Landstinget Dalarna. Kraften Hedemora/Säter erbjuder stöd till personer som är i behov av samordnad rehabilitering i syfte att realisera en arbetsförmåga.
Verksamheten är belägen i Hedemora men geografiskt innefattar den både Hedemora och Säter. Den finansieras med stöd av Södra Dalarnas Samordningsförbund som också arbetar aktivt för att stödja verksamhetens utveckling.

Arbetsuppgifter: Som coach/beteendevetare deltar Du i det dagliga arbetet med deltagarna, personalen i teamet, med att samordna rehabiliteringsinsatser. Tillsammans med övriga i teamet arbetar Du med att stödja individen i förändrings/rehabiliteringsprocesser, både individuellt och i grupp, att förmedla eller organisera rätt insatser för deltagaren, är delaktig i bedömning av deltagarens förutsättningar för arbete, genomföra arbetsprövningar, är med och skapa nätverk, planera och genomföra partsmöten samt dokumentera och arbeta med metodutveckling.

Du kommer att motivera människor med komplex problematik att ta steg mot egen försörjning. Hur de målen nås beror helt på de behov som deltagarna har och vad som kan vara till nytta framåt. Din utgångspunkt är att deltagarna vill förstärka sin egen kraft till förändring. Du använder dig av ett lösningsfokuserat och framtidsorienterat arbetssätt. Du har intresse och fallenhet att arbeta med människor och kan motivera till utveckling. Arbetet förutsätter att du, i team, har lätt att samverka med andra och att du på ett prestigelöst sätt kan stödja individer att stärka lösningar på komplexa problem.

Kvalifikationer:

Ett starkt intresse för att arbeta med utveckling.
Förmåga att arbeta med lösningsfokuserad samtalsmetodik.
Erfarenhet av handläggnings- och utredningsarbete inom socialtjänsten.
Stor kunskap om socialtjänstens uppdrag och regelverk.
Socionomutbildning, beteendevetenskaplig eller likvärdig utbildning.
B-körkort.

Övrigt:

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

Vi eftersträvar mångfald på vår arbetsplats.
Vi har gjort vårt mediaval och undanber oss all kontakt från annonsförsäljare samt rekryteringsbolag.

VÄLKOMMEN med Din ansökan via offentliga jobb.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre. Ansök snarast då urval sker löpande.
Tillträde: 2018-03-05
Tidsbegränsat till:  Vikariat ett år med eventuell förlängning.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-02-02

Arbetsgivarens referensnummer: S 1/18

Upplysningar lämnas av:

Lena Abrahamsson
Enhetschef, barn
Telefon: 0225-340 37

Mattias Sundin
Utvecklingsledare
Telefon: 0225-340 56

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare nås via kommunens växel.
Telefon: 0225-340 00

Tillbaka