Ekonom sökes till förskoleförvaltningen

Publiceringsdatum: 2017-12-15

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Som medarbetare inom förskolan i Malmö stad får du utvecklas i din yrkesroll och erbjuds tydliga karriärmöjligheter. Vår vision är att skapa barnens bästa förskola, och idag är det hos oss många spännande initiativ, forskningsprojekt och idéer tar fart. Läs mer på http://www.malmo.se/forskolekarriar

Förskoleförvaltningen är en av de största förvaltningarna i Malmö stad med omkring 5 000 medarbetare och en omsättning på 2,7 miljarder kronor. Förvaltningen bildades 2013 och har ett viktigt uppdrag att utveckla förskoleverksamheten. Sedan maj 2016 har förvaltningen genomgått en organisationsutveckling som bland annat förändrat ledningsstrukturen. Förvaltningen har fem utbildningschefer, 56 förskolechefer, cirka 130 biträdande förskolechefer och cirka 120 förste förskollärare. En spännande och viktig förvaltning där vi tillsammans verkar för att skapa Barnens Bästa Förskola!

Arbetsuppgifter

Förskoleförvaltningens ekonomiavdelning är en stödfunktion åt verksamheten. Som ekonom hos oss arbetar du nära de verksamhetsansvariga förskolecheferna med budget, prognos och annan ekonomistyrning. Tillsammans följer ni kontinuerligt upp arbetet och du finns tillgänglig för att ge råd och service. Till uppdraget hör att agera bollplank och vara till stöd för en av förskoleförvaltningens utbildningschefer, samt att regelbundet delta i ett av våra förskoleområdens ledningsgrupp. Tillsammans med dina kollegor på ekonomiavdelningen utvecklar du förvaltningens ekonomistyrning.

Kvalifikationer

Du som söker har en högskoleutbildning inom ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Några års erfarenhet av liknande arbete, gärna inom offentlig sektor, är meriterande. Vi förutsätter att du har goda datorkunskaper och är bekväm med att arbeta i Excel.

För att vi ska kunna erbjuda våra förskolechefer bästa möjliga stöd, krävs det att du är serviceminded och har ett konsultativt arbetssätt. Som person är du strukturerad med god analytisk förmåga samtidigt som du är social och har lätt för att skapa nya relationer. För oss är det viktigt att du entusiasmerar och är med och bidrar till en god stämning i arbetslaget.

Urval sker löpande skicka därför gärna in din ansökan så fort som möjligt.


Varmt välkommen med din ansökan!


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde omgående.

Tidsbegränsat till:  En av tjänsterna är en tillsvidaretjänst och en är tidsbegränsad tom 31 januari 2019

Antal platser: 2

Ansökan

Ansök senast: 2018-01-14

Referensnummer: 172-2461

Kontaktpersoner

  • Gunilla Welander
  • Vik. enhetschef t.o.m. 180108
  • 0704-341646
  • Annika Gottfridsson
  • Enhetschef
  • 0766-268953

Fackliga företrädare

  • Mari Johnsson
  • Saco/Akademikerförbundet SSR
  • 0729-69 47 42

Övrigt

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling och friskvårdsbidrag.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

För mer information: http://www.malmo.se