Mölndals stad, Vård och Omsorg, söker biståndschef LSS

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Vård- och omsorgsförvaltningen med sina ca 1500 medarbetare är en av förvaltningarna i Mölndals stad och omfattar äldreomsorg, funktionshinder och hemsjukvård. Förvaltningen arbetar idag med att förtäta i chefsledet hos framförallt första linjens chefer i syfte att ha ett nära ledarskap och i februari i år förstärkte vi med ytterligare en biståndschef. Vi har nu en biståndschef SoL och en biståndschef LSS/socialpsykiatri. På biståndsenheten LSS finns idag 16 handläggare som arbetar med myndighetsutövning utifrån framförallt LSS. Målgrupperna som handläggarna arbetar med är personer med funktionsnedsättningar och personer med psykiskt funktionshinder. På enheten arbetar också en metodutvecklare och en planeringssekreterare.

Nuvarande biståndschef LSS slutar sista april och därför söker vi nu dig som är intresserad av att arbeta i nära samverkan med en kollega men med eget ansvarsområde. Ni ska ersätta varandra vid frånvaro och arbeta tillsammans med strategiska frågor för enheten. Ni förutsätts arbeta för minskad sjukfrånvaro, strategisk kompetensförsörjning samt arbeta med strategiska frågor i förvaltningen.

Du och din kollega ligger organisatoriskt direkt under förvaltningschefen och ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Du förväntas vara delaktig och bidra till förvaltningens fortsatta utveckling. Förändring av organisatorisk placering för biståndsenheten kan eventuellt komma att ske på sikt.

Arbetsuppgifter:

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att leda, organisera och utveckla enheten utifrån gällande lagstiftning, mål, riktlinjer och andra styrdokument. Du har ett direkt arbetsledande uppdrag samt budget-, verksamhet-, personal- och arbetsmiljöansvar för din del av enheten. Du ansvarar för att det finns tydliga arbetssätt och rutiner som säkerställer rättssäkerheten i de beslut som fattas av handläggarna.
Metodutvecklaren utgör i första hand ett stöd till handläggarna i enskilda ärenden och leder metodmöten varje vecka med fokus på rättspraxis.

Som chef har du det övergripande ansvaret för att fatta de beslut, övergripande och i specifika enskilda ärenden, som krävs enligt gällande delegeringsordning. Du ska aktivt medverka i att arbeta fram och stödja tydliga arbetssätt och rutiner som säkerställer rättsäkerheten i och kring biståndsbeslut. Du arbetar nära och tillsammans med medarbetarna och områdeschefer för att skapa tydliga processer och rutiner från beslut till verkställighet.

Kvalifikationer:

För tjänsten krävs socionomexamen eller annan relevant universitet- eller högskoleutbildning samt mångårig erfarenhet som chef. Erfarenhet som chef för handläggare är meriterande. Du ska ha erfarenhet av socialt arbete och gärna själv arbetat med myndighetsutövning. Du har goda kunskaper om målgruppen och de olika lagstiftningar som reglerar och berör arbetet på enheten.

Du är tydlig i din kommunikation såväl i tal som skrift, strukturerad och kan arbeta självständigt. Du har förmåga att entusiasmera och engagera dina medarbetare samt lätt för att samverka såväl internt som externt. Du är lyhörd, är engagerad i frågor som rör området och du har ett nära, coachande och salutogent ledarskap.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Datavana är ett krav.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-04-01. eller efter överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-21
Referensnummer: A743774

Andra uppgifter:

Inom vård- och omsorgsförvaltningen pågår ett aktivt arbete för att kunna erbjuda medarbetare önskad sysselsättningsgrad i syfte att minska de ofrivilliga deltidsanställningarna. I de fall annonsering gäller en deltidstjänst är vår ambition att på sikt ge möjlighet till utökad sysselsättningsgrad.

Vid rekrytering beaktar vi mångfaldsperspektivet för att få en bättre spegling av vår verksamhet.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.


Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Mölndals stad har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Monica Holmgren
Chef vård och omsorgsförvaltningen
Mobiltelefon: 0707-69 02 24
Telefon: 031-315 25 54
E-post: monica.holmgren@ molndal.se

Fackliga företrädare:

Åsa Kramér
SACO/Akademikerförbundet SSR
Telefon: 031-315 14 36
E-post: asa.kramer@molndal.se

Magnus Tankred
VISION
Mobiltelefon: 0707-69 03 69
E-post: magnus.tankred@molndal.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster