<<Tillbaka

Förskollärare Nyponrosens förskolaDu vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

På Raus Planterings föskoleområde finns sex förskolor där barnen är organiserade i 1-4 och 4-5 års grupper. Nyponrosens förskola består av en 4-5 års grupp.

På våra förskolor har vi en gemensam värdegrund som innebär att vi arbetar med glädje, trygghet, mångfald och barn kan, vill och vågar tillsammans med barn och föräldrar.

Arbetsuppgifter

Fånga dagen - möt världen är ledord som genomsyrar vår verksamhet! Tillsammans med dina kollegor skapar du en trygg, glädjerik och utmanande dag för varje barn. Mycket fokus ligger på språk, lek och barns inflytande.

Vi arbetar utifrån en gemensam temarubrik där barnens tankar, intresse och frågor är det som leder arbetet vidare. De gemensamma nyfikenhetsfrågorna medverkar till att utveckla och fördjupa lärandet både för barn och pedagoger.

Hos oss har du utvecklingstid med närmsta kollegor minst 2 timmar i veckan, deltar i lärande pedagogisk tvärgrupp 1 gång i månaden, personalmöte och husmöte 1 gång i månaden. All fortbildning är kopplad till pågående utveckling och vårt systematiska kvalitetsarbete. För att utveckla verksamheten och ditt arbete har du tillgång till specialpedagog, litteraturpedagog och Ikt-stöd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen.
Du är en positiv, engagerad pedagog med ett medforskande arbetssätt. Du möter varje barn där det befinner sig i sin utveckling samt utifrån dess behov och intresse. Du är nyfiken på barnens frågor, tankar och låter dem påverka samt ha inflytande över sitt eget lärande och verksamheten.

Du använder pedagogisk dokumentation som metod för att synliggöra och reflektera över förhållningssätt och lärandeprocesser vilket ökar medvetenheten om det egna arbetet i förskolan.
För dig är digitala verktyg ett självklart val i lärandeprocessen och du använder IKT på ett kreativt och utvecklande sätt tillsammans med barn och kollegor.

Att skapa goda relationer med dem du möter är viktigt för dig och barn, föräldrar och kollegor känner sig trygga och upplever dig som lyhörd och respektfull.

Du har ett språkutvecklande arbetssätt och har mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

För dig är det viktigt att våga prova och se nya möjligheter för att hålla en god kvalitet i verksamheten. Det är naturligt för dig att dela med dig av dina erfarenheter, detta för att få andra att växa och lyckas.

I din roll ser du hela området som en enhet där likvärdig kvalitet, gemensamma riktlinjer och överenskommelser styr verksamheten mot gemensamma mål.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-01-08. 
Antal platser: 1

Upplysningar

Mia Påhlsson
Förskolechef
042-107053
mia.pahlsson@helsingborg.se

Fackliga representanter:

Jeanette Gertiesdotter
Förskollärare - Lärarförbundet
042-103749
jeanette.gertiesdotter@helsingborg.se

Kommunal
042-10 50 91
helsingborg.skane@kommunal.se

Ansökan

Arbetsgivarens referensnummer: C16207
Sista ansökningsdatum: 2017-12-01


Sök jobbet här

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-10 10 29.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.