Förskollärare till Gärdets förskola i Rävlanda

Vill du bli en viktig medskapande pedagog hos oss och bidra med dina erfarenheter, åsikter och intressen för att utveckla vår förskoleverksamhet vidare? Är du intresserad av att arbeta och utvecklas i en kreativ och lärande miljö med barn i åldrarna 1-6 år? Då är du varmt välkommen att söka tjänst som förskollärare hos oss.

Härryda kommun består av orterna Mölnlycke, Landvetter, Härryda, Hindås, Rävlanda och Hällingsjö. Till centralorten Mölnlycke är det tio minuters bilfärd och 15 minuters bussfärd från centrala Göteborg. Kommunen har ca 36 600 invånare. Närheten till både natur och storstad lockar många att bosätta sig här. Landvetter flygplats ligger mitt i kommunen. I den kommunala förvaltningen arbetar ca 2 700 personer. Kommunen har stor inflyttning av barnfamiljer och är en barnvänlig och expansiv del av Göteborgsregionen.

Gärdets förskola ligger i natursköna Rävlanda och består av sex avdelningar förlagda på två hus. Vi har naturen inpå knuten vilket ger fantastiska möjligheter att utforska och upptäcka i skog och mark. Vi har en åldersindelad verksamhet, i dagsläget om 1-3 samt 3-5 år. Vår samverkan avdelningarna emellan ger en vi-känsla där vi drar åt samma håll och tillsammans formar och utvecklar verksamheten framåt.

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en engagerad, motiverad och medforskande förskollärare till Gärdets förskola i Rävlanda. i dagsläget är tjänsten riktad mot en av våra yngrebarnsgrupper och vi söker en förskollärare som vill vara med och arbeta för en verksamhet för våra yngsta barn som kännetecknas av hög kvalitet där barnens nyfikenhet, intressen, kreativitet och utforskande står i fokus. I augusti 2018 öppnar vi en helt ny förskola i Rävlanda där förskoleverksamheten kommer att bestå av två avdelningar. Under det här läsåret kommer vi att arbeta med att planera för våra blivande lärmiljöer i vår nya förskola. Om du är intresserad av att vara med att utveckla vår verksamhet i den kommande nya förskolan är det här tjänsten för dig!

Utifrån systemteorin arbetar vi tillsammans i arbetslag där vi tar tillvara både barns och pedagogers kompetenser och färdigheter. Du får hos oss möjlighet att fördjupa dig i olika ämnesområden utifrån barngruppens behov, dina egna intressen och innehållet i våra styrdokument.

I vårt systematiska kvalitetsarbete följer vi upp arbetet med våra mål utifrån läroplanens intentioner, och utvecklar innehållet tillsammans med barnen med grunden i deras intressen, åsikter, erfarenheter och behov. Hos oss får du ansvar och möjlighet att tillsammans med dina arbetskamrater dela och lära kring målarbetet och bidra till en röd tråd i arbetet för både barn och pedagoger.

Förskolan är en viktig social mötesplats för våra barn och är en arena där vi kan lära av och med varandra. Att arbeta i vår verksamhet kommer ge dig många positiva erfarenheter och möten med barn, vårdnadshavare och pedagoger, som alla bidrar till ett gemensamt sammanhang. Flexibilitet, kunskap samt ett stort hjärta och engagemang för att arbeta i en relationsskapande verksamhet är egenskaper vi söker.

Vill du vara med och bidra till ett öppet klimat som präglas av tillit, motivation, engagemang och glädje för förskolans fantastiska uppdrag, så ser vi fram emot just din ansökan.

I ditt arbete som pedagog hos oss har du tillgång till:
• Pedagogisk utvecklingstid
• Målmedvetna och engagerade kollegor
• Pedagogiska måltider
• Kontinuerlig kompetensutveckling
• Fria arbetskläder för utevistelse
• Friskvårdsbidrag
• IT-verktyg såsom egen Ipad mini, Ipads, Mac datorer, projektorer samt annan teknisk utrustning
• Härryda kommuns kreativa resurscenter, Tellus samt vårt kreativa återanvändningscenter - ÅterC

Kvalifikationer:

Du är/har
• är utbildad förskollärare/lärare med inriktning mot förskolan/yngre åldrar
• är en engagerad pedagog med god samarbetsförmåga och ett positivt förhållningssätt till både barn, vårdnadshavare och kollegor
• är intresserad och nyfiken på hur barn lär och vill arbeta med barns lärande och utveckling genom att vara en medforskande pedagog
• är lyhörd och har förmåga att se och anpassa verksamheten utifrån varje barns individuella behov och förutsättningar, både enskilt och i grupp
• har god struktur i ditt arbete och ser pedagogisk dokumentation som en viktig del i det systematiska kvalitetsarbetet

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-13
Referensnummer: A718518

Andra uppgifter:

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Sofie Johansson
Förskolechef
Telefon: 031-724 68 80
E-post: sofie.johansson@ harryda.se

Fackliga företrädare:

Lärarförbundet
Telefon: 031-724 63 98
E-post: lararforbundet@harryda.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster