Miljö- och hälsoskyddsinspektör, Sektor samhällsbyggnad

Ale kommun med cirka 30 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år.

Vi är 2 000 anställda som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss?

Vi söker en miljö- och hälsoskyddsinspektör till verksamhet Miljö. Vi är 13 personer som arbetar i Alafors med ansvar för områdena livsmedel, hälsoskydd, miljöskydd och naturvård. Vårt uppdrag är att värna miljön för att säkerställa en hållbar utveckling. Verksamhet miljö är en del av Sektor samhällsbyggnad där Plan och bygg samt Teknik ingår.

Arbetsuppgifter:

Vi söker en vikarie för en av våra miljö- och hälsoskyddsinspektörer som är tjänstledig i sex månader.

Arbetet är mycket varierat och innebär rådgivning handläggning och tillsyn inom miljöbalkens område, med tyngdpunkt på miljöfarlig verksamhet. Även övriga, på ett miljökontor förekommande, arbetsuppgifter kan ingå i tjänsten.

Arbetet innefattar bland annat att planera och genomföra inspektioner, handlägga ansökningar/anmälningar, klagomål samt följa upp brister. Att skapa och förvalta goda relationer är viktigt då arbetet innebär många kontakter både internt och externt, med allmänhet, verksamhetsutövare och kollegor på vår egen och andras verksamheter.

Kvalifikationer:

Vi behöver dig med högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskydd eller motsvarande. Du ska ha kunskap om myndighetsutövning, miljörätt och förvaltningsrätt. Du kommer att ha många kontakter med verksamhetsutövare och allmänhet. Det är därför ett krav att du kan uttrycka dig i både tal och skrift på ett korrekt och professionellt sätt samt ha fingertoppskänsla för både service och myndighetsutövning. Det är viktigt att du kan ta egna initiativ för att driva handläggningen framåt och aktivt söka information för att besvara frågor korrekt. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga handläggare. Vi lägger stor vikt vid din personlighet. Vi ser gärna att du kan tillträda snabbt.
B-körkort krävs. Bilpool finns i kommunen.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast. Varaktighet 6 månader med möjlighet till förlängning.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-24
Referensnummer: A720909

Andra uppgifter:

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Laila Ekman
Verksamhetschef miljö
Telefon: 0303-33 03 05

Bodil Ljungkvist
Miljö- och hälsoskyddsinspektör
Telefon: 0303-33 02 52

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter nås via kommunens kontaktcenter
Telefon: 0303-33 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster