REKTOR Vuxenutbildningen

Tillbaka

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1200 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. God livskvalitet innebär bland annat att Hedemora kommun är en ekokommun med goda boendemiljöer, att vi utvecklar kultur- och naturmiljöer, erbjuder bra förskolor och grundskolor, en gymnasieskola med utbildning av högsta kvalitet, samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

För mer information: http://www.hedemora.se

Arbetsuppgifter:

Hedemora kommun, Bildningsförvaltningen söker en rektor.
Arbetsplats: Vuxenutbildningen i Hedemora.

Då vår nuvarande rektor går vidare till en ny spännande tjänst inom Hedemora kommuns verksamhetsområde söker vi nu en engagerad och utvecklingsorienterad rektor till Hedemora kommuns Vuxenutbildning.

Som rektor har du verksamhets-, personal-, ekonomi och arbetsmiljöansvar för hela enheten vilken omfattar särskild utbildning för vuxna, svenska för invandrare, kommunal vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå samt viss uppdragsutbildning.

Personalgruppen består av ca 20-25 medarbetare. Den kommunala budgetramen ca 6 miljoner, till detta tillkommer medel från statsbidrag som du ansvarar för att att söka, rekvirera och redovisa.
Genom DalaVux samverkar du med övriga vuxenutbildningar i Dalarna, du kommer även i hög grad samverka med gymnasiet i Hedemora.

Du ingår i bildningsförvaltningens chefsgrupp som leds av bildningschefen. Tillsammans med kommunens förskolechefer och rektorer för grundskola samt gymnasiet ingår du även i bildningsförvaltningens lednings- och utvecklingsgrupp för skolverksamheterna i Hedemora kommun, gruppen leds av biträdande bildningschef samt förvaltningens kvalitetshandläggare.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som uppfyller skollagens krav på rektor. Du bör ha akademisk examen med pedagogisk inriktning alternativt annan akademisk examen kompletterad med flerårigt arbete inom utbildningsväsendet.

Vidare har du även chefs- och ledarerfarenhet inom utbildning och det är meriterande om du har en genomförd eller har en pågående rektorsutbildning.

Uppdraget kräver att du har erfarenhet av att arbeta med personal- och budgetfrågor. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom vuxenutbildning, annat rektorsarbete är meriterande.

Övrigt:

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Som medarbetare inom Hedemora kommun är det viktigt att du delar den gemensamma värdegrunden KRAM som står för Kundfokus, Respekt, Ansvar och Mod.

Vi har gjort vårt mediaval och undanber oss all kontakt från annonsförsäljare samt rekryteringsbolag.


VÄLKOMMEN med Din ansökan via offentliga jobb.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-20

Arbetsgivarens referensnummer: BN 112/17

Upplysningar lämnas av:

Anette Rönnberg
Integrationschef
Telefon: 0225-341 96

Stefan Grybb
Förvaltningschef
Telefon: 0225-341 78

Eva Winarve Westerholm
Biträdande Bildningschef
Telefon: 0225-342 04

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare förmedlas via kommunens växel.
Telefon: 0225 - 340 00 växel

Tillbaka