Förskollärare till Hyltevägen 51

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka 57 000 invånare. Vi är cirka 4 200 medarbetare i stadsdelen som arbetar för en bra vardag för göteborgarna. Genom att ge service, stöd och omsorg gör vi skillnad när det behövs. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamheter. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter:

Förskolan Hyltevägen 51 består av fyra avdelningar där barnen är åldersindelade. Förskolan ligger i ett bostadsområde och ett stenkast bort finns skog och hästhagar. Man kommer enkelt hit med allmänna kommunikationsmedel från Frölunda Torg eller Marklandsgatan.

Vårt förhållningssätt är att alltid ha barnet i centrum, att vara en medforskande och lyhörd pedagog som utformar verksamheten efter barnens intressen. Vi söker nu två förskollärare som tillsammans med erfarna och engagerade kollegor vill arbeta med att utveckla våra lärmiljöer samt skapa en utmanande, trygg, lärorik och rolig verksamhet för barnen. Är du utbildad pedagogista eller likvärdigt finns möjlighet att del av din tjänst få uppdrag som pedagogisk samordnare/handledare på enheten.

Vi som arbetar på förskolan är en engagerad grupp som tillsammans bidrar till ett arbetsklimat där initiativ och egna idéer välkomnas. Vi arbetar för att ge barnen en bra start i livet och strävar efter att barn, pedagoger och föräldrar ska känna inflytande över sin vardag och över verksamheten. Vi har ett gott samarbete över huset och arbetar med synen att ”Alla barn är allas barn”. Vår målsättning är trygga och glada barn som har roligt tillsammans och känner jag kan, jag duger. IT används som ett naturligt inslag i verksamheten, dator, iPads och smartboards används som hjälp- och kommunikationsmedel för att nå våra uppsatta mål och vi kommunicerar genom Hjärntorget. Vi lägger stor kraft på det systematiska kvalitetsarbetet bland annat genom vårt kvalitetsverktyg ”Lära Nära” där föräldrar, pedagoger och utomstående observatörer tillsammans beskriver verksamheten utifrån de målområden läroplanen för förskolan har.

I ditt uppdrag ingår det att tillsammans med dina kollegor utforma den pedagogiska verksamheten. Du kommer att ingå i en pedagogisk utvecklingsgrupp som träffas regelbundet för att driva utvecklingen på förskolan. Vi har pedagogiska måndagar med lärande samtal vilket syftar till att utveckla både dig och verksamheten. Du har möjlighet att ingå i vårt förskolnätverk kallat #vidaRE> där vi har stöd av en pedagogista. Du som pedagog har också stöd av ett team där specialpedagog, psykolog och socionom ingår. Vi erbjuder dig fria pedagogiska luncher, friskvårdsbidrag, arbetskläder samt glada, positiva och professionella kollegor.

Kvalifikationer:

Du har förskollärarexamen alternativt lärarexamen med inriktning förskola. Har du erfarenhet från arbete med förskolebarn är det meriterande men vi välkomnar även dig som är nyutexaminerad. Du är en medsökande pedagog som utmanar både barn och vuxna. Du är flexibel och tar tillvara vår utemiljö för att skapa pedagogiska utmaningar och lärmiljöer för barnen. Du har god samarbetsförmåga, är positiv, glad och nytänkande. Det är viktigt att du både kan visa värme och sätta gränser.

Förskolan har under de senaste åren väckt intresse för Reggio Emilia filosofin och flera av oss ingår i ett nätverk i stadsdelen. Är du intresserad av att lära mer tillsammans med oss eller kanske redan har mycket kunskap att bidra med är detta ett plus. Är du genuint intresserad av pedagogisk utveckling är det dig vi söker.

Varmt välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2018-03-01. Eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-02-18
Referensnummer: A729159

Andra uppgifter:

Enligt skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning. Du som saknar legitimation, men har förskollärarexamen anställs på tidsbegränsad anställning enligt skollagen.

Med hänvisning till lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Upplysningar lämnas av:

Annica Hasselberg
Förskolechef
Telefon: 031-366 33 85

Fackliga företrädare:

Katarina Olsén
Lärarförbundet
Mobiltelefon: 070-678 29 28

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster