Herrljunga kommun

Semestervikarie - Stödassistent, personligassistent inom LSSHerrljunga kommun har cirka 9 350 invånare och kommunen ligger centralt i Västra Götaland. Här är möjligheterna till pendling mycket goda, till exempel till orter som Borås, Lidköping, Skövde, Alingsås och Göteborg. Med tåg tar det 50 minuter till Göteborg och två och en halv timma till Stockholm. Till Landvetter tar det en timma med bil.

Kommunen har ambitionen att växa. Nya spännande bostadsområden är under utveckling och kommunens gymnasieskola Kunskapskällan har fått mycket fina resultat i SKL:s Öppna jämförelser. Näringslivet domineras traditionellt av tillverkningsindustrin. På Svenskt Näringslivs ranking, som ger en bild av företagsklimatet i Sveriges samtliga kommuner, placerade sig Herrljunga 2015 på 37:e plats. Vår vision är att vara en kommun som präglas av en tydlig och välkomnande Vi-känsla och en kommun där det är gott att leva.

En röd tråd är engagemanget och handlingskraften som också finns i det aktiva föreningslivet. Detta tillsammans med den intressanta natur- och kulturbygd som Herrljunga är, gör att vi hyser en stark framtidstro. Med ledning av vår vision och utvecklingsplan "Växtkraft 10 000" ska vi nå vårt övergripande mål, att bli 10 000 invånare år 2020.

Herrljunga kommun och Vårgårda kommun bedriver gemensamt utvecklingsarbete avseende funktionerna ekonomi, personal, IT och Växel/Telefoni. Samarbetet förväntas att utvecklas till fler ansvarsområden.

Arbetsuppgifter

Som stödassistent arbetar du på Gruppbostad eller Servicebostad enligt lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS). Stödassistenten fungerar som ett stöd för brukarna och stödet är individuellt utifrån genomförandeplanen. Stödet som brukaren tar emot kan innebära allt från personlig hygien till stöd vid fritidsaktiviteter.

Personlig assistans enligt LSS sker i brukarens hem och omfattar det stöd som brukaren är i behov av.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är engagerad, flexibel och serviceinriktad. Du är kundorienterad, positiv och ser möjligheter före hinder samt har en god
förmåga till samarbete.

Det är önskvärt att du kan arbeta minst fyra veckor i följd under perioden vecka 26-33. Vi ser positivt på om du kan gå in som timvikarie innan du påbörjar ditt semestervikariat.

Du som söker skall vara 18 år och innehar du körkort är det meriterande för arbete på Grupp och serviceboende.

Meriterande är även undersköterskekompetens eller erfarenhet av omvårdnadsarbete i allmänhet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Rekrytering sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag! Vi ser fram emot att höra från dig!

För att få arbeta inom socialförvaltningen måste du visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Anställning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Timavlönad. Varierande
Tillträde: Tillträde sker i slutet av Juni 2017. Eventuellt att en timanställning kan bli aktuell innan och/eller efter sommaren också.
Antal platser: 5

Upplysningar

Carin Löfving
Enhetschef Funktionshinder
0513-171 47
carin.lofving@admin.herrljunga.se

Bemanningen på socialförvaltningen
0513-172 80
bemanningsenheten@admin.herrljunga.se

Fackliga representanter:

Facklig företrädare nås via kommunens växel
0513-17000

Ansökan

Arbetsgivarens referensnummer: A638248 (2)
Sista ansökningsdatum: 2017-03-12


Sök jobbet här

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Herrljunga kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som säljare:
Herrljunga kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.