Lärare i ekonomiska ämnen till Ekonomiprogrammet på Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke

Härryda kommun består av orterna Mölnlycke, Landvetter, Härryda, Hindås, Rävlanda och Hällingsjö. Till centralorten Mölnlycke är det tio minuters bilfärd och 15 minuters bussfärd från centrala Göteborg. Kommunen har ca 36 600 invånare.

Närheten till både natur och storstad lockar många att bosätta sig här. Landvetter flygplats ligger mitt i kommunen. I den kommunala förvaltningen arbetar ca 2 700 personer. Kommunen har stor inflyttning av barnfamiljer och är en barnvänlig och expansiv del av Göteborgsregionen.

Härryda kommun ligger tio minuters bilfärd in i landet från centrala Göteborg. Kommunen har cirka 35 000 invånare och fortsätter att växa. Centralorten är Mölnlycke med mycket bra kommunikationer.

Hulebäcksgymnasiet byggdes 1995 och har ett mycket gott rykte i regionen. På Hulebäcksgymnasiet går idag ca 1 700 elever på tio olika gymnasieprogram, såväl yrkesförberedande som högskoleförberedande. Skolan kännetecknas av engagerad personal, hög trivsel, bra resurser och nöjda elever. Vi har väl fungerande programarbetslag där de lärare som undervisar på ett program bildar arbetslag. Varje program har sin hemvist i skolan, där lärarnas arbetsrum ligger och där merparten av undervisningen sker.

Ekonomiprogrammet är ett av skolans populäraste program med ett högt söktryck. Vi tar varje år in 90 stycken elever fördelat på tre klasser, med både ekonomisk och juridisk inriktning. I år blev skolan utsedd till årets UF-skola och ekonomiprogrammets elever fick flera pris. Nu går en av våra karaktärsämneslärare på föräldraledighet och därför söker vi ny medlem till vårt arbetslag.
På vår hemsida http://www.hule.harryda.se kan du läsa mer om skolan samt om ekonomiprogrammet och dess tre profiler; entreprenörskap, internationell samt straffrätt.

Arbetsuppgifter:

Yrkeslärare på gymnasienivå till ekonomiprogrammet, för ekonomiska ämnen. På programmet arbetar man till viss del ämnesövergripande och med Ung Företagsamhet. I tjänsten ingår delat mentorsuppdrag för en klass och arbetslagsarbete.

Kvalifikationer:

Lärarutbildning med inriktning ekonomi
Gymnasiebehörighet är inget krav men ett önskemål. Lärarlegitimation önskvärt.

Vi ser gärna att du är en engagerad person som har en god samarbetsförmåga och en vilja att aktivt delta i skolans och arbetslagets utvecklingsarbete. Du bör vara van användare av IT, då alla elever och lärare har datorer.

Vi söker dig som är tydlig, kreativ och trygg i ledarrollen. Du kan situationsanpassa ditt ledarskap och har lätt för att kommunicera med både vuxna och ungdomar. Du har en vilja och förmåga att skapa goda relationer med elever och personal.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till:  Tidsbegränsad anställning under vårterminen 2018.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-16
Referensnummer: A718169

Andra uppgifter:

Urval sker löpande, sök därför gärna idag.
Välkommen med din ansökan!

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Thomas Svensson
Rektor
Mobiltelefon: 0766-49 40 29
E-post: Thomas.svensson@ harryda.se

Fackliga företrädare:

Lärarnas Riksförbund
Telefon: 031-724 67 32
E-post: lr@harryda.se

Lärarförbundet
Telefon: 031-724 63 98
E-post: lararforbundet@harryda.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster