Lärare i barn- och fritid inom särvux sökes till Studium

Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad.
Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, särvux, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.
I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser. Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.Arbetsuppgifter:

Studium är utförare av Göteborgs Stads egenregi inom kommunal vuxenutbildning, svenska för invandrare och särskild utbildning för vuxna. Totalt har vi drygt 2 700 elever och ca 140 personal fördelade på tre adresser Styrmansgatan, Brahegatan och Skånegatan. Från 2018 kommer Studium ha ansvar för och bedriva all utbildning inom särskild utbildning för vuxna i Göteborgs Stad och inför detta söker vi nu en lärare inom barn- och fritid.


Arbetsuppgifter:
Som lärare planerar och genomför du, utifrån varje elevs behov, undervisning baserad på kurs- och ämnesplanerna för särskild undervisning för vuxna. Du kommer att undervisa elever i de olika kurserna inom ämnena Barnet i förskolan och Fritid och friskvård.

I arbetsuppgifterna ingår utöver undervisning, APL-besök, planering och annat pedagogiskt arbete, arbetslagsarbete, internt och externt samarbete, dokumentation av olika slag samt pedagogiskt utvecklingsarbete.

Kvalifikationer:

Du är utbildad lärare med behörighet att undervisa i barn- och fritidsämnen.
Du bör även vara behörig att undervisa inom särskild utbildning för vuxna, dvs du har även en speciallärarexamen med inriktning mot utvecklingsstörning, eller kan tänka dig att läsa in detta framöver. Det är meriterande om du har jobbat med vuxna som har en utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada samt har en bred ämnes-/yrkeskompetens.
Som person har du god pedagogisk fallenhet och förmåga att motivera och inspirera människor du möter. Du brinner för att arbeta nära de studerande i deras utveckling och har ett inkluderande arbetssätt.
Vidare har du kunskap om metoder och pedagogiska hjälpmedel för att stötta elever med utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada. Du är bekväm i användandet av den nya teknik som finns.
Du är en strukturerad, flexibel, kreativ och lösningsfokuserad person. Du är trygg i din lärarroll och du vill vara med och utveckla vår verksamhet framåt.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna att du har goda kunskaper om de lagar och system som påverkar våra elevers vardag liksom kunskap om de styrdokument som reglerar vuxenutbildningen.

God samarbetsförmåga med såväl arbetskamrater som dina elevers olika kontaktpersoner.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2017-12-18. Semestertjänst 40/40

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-15
Referensnummer: A711467

Andra uppgifter:

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringsystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker.

Upplysningar lämnas av:

Ulrika Alestig
Rektor
Telefon: 031-367 32 07
E-post: ulrika.alestig@ educ.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Isabell Westman
Lärarförbundet
Mobiltelefon: 0725-01 48 02
E-post: isabell.westman@ educ.goteborg.se

Sara Pargell
LR
Mobiltelefon: 0725-01 48 26
E-post: sara.a.pargell@ educ.goteborg.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster