Enhetschef på Gatuavdelningen

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med schyssta arbetsvillkor och ledare som ger dig förtroende att utvecklas. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.

Arbetsuppgifter:

Vi på tekniska förvaltningens gatuavdelning söker nu en enhetschef till vår utförarenhet som vill bygga, utveckla och underhålla infrastruktur i vår fina kommun. Gatuavdelningens utförarenhet består i dagsläget av 21 medarbetare som med stort engagemang och kunskap sköter Alingsås gator och allmänna platser. Utförarenheten arbetar med drift, underhåll och nyanläggning av kommunens gatunät samt underhåll och utbyte av VA-nätet. Vintertid sköter enheten i egen regi kommunens vinterväghållning inom Alingsås och Ingareds tätorter.

På gatuavdelningen arbetar även en trafikgrupp som du i din roll kommer att ha ett nära samarbete med. Du kommer också att ha mycket kontakter med andra delar av kommunens verksamheter, myndigheter, konsulter, entreprenörer med flera.

Arbetet som enhetschef på utförarenheten är varierande och utmanande med både operativt och administrativt arbete. Du kommer att ha direkt personalansvar för ca 20 personer och ansvara för den del av gatuavdelningens verksamhet som är placerad i Sävelunds industriområde. Du har ett bra stöd i ditt arbete av kommunens och förvaltningens experter på olika frågor.

• Du har budgetansvar och leder olika investeringsprojekt samt styr, följer upp och kontrollerar anläggningsprojekt både i egen regi och externt.

• Du ansvarar för drift och underhåll och kontakter med övriga förvaltningar och myndigheter.

• Du säkerställer kvalitet på det som levereras och utför besiktningar på entreprenader.

• Du rapporterar till gatuchefen och utgör tillsammans med denne ledningen på gatuavdelningen.

Beredskapstjänstgöring ca var sjunde vecka kan ingå i tjänsten.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har erfarenhet av ledarskap inom teknisk verksamhet. Vi ser gärna att du har en teknisk eftergymnasial utbildning med relevant inriktning eller med motsvarande praktisk erfarenhet. Du har erfarenhet som projektledare för större projekt. Vi ser gärna att du även har entreprenadbakgrund eller erfarenhet av att jobba med entreprenörer.

Som person är du duktig på att planera och organisera, sätta upp tidsramar och följa upp planer. Du har hög integritet och är också observant på mål och fastställd kvalitet, och ser till att normer för kvalitet och produktivitet upprätthålls. Du uttrycker dig klart och tydligt, både muntligt och i skrift, är beredd att fatta beslut och ta initiativ. Det är också viktigt att du är framtidsorienterad och lyhörd för nya sätt att tänka och arbeta. Vi sätter ett stort värde på att du som person är positiv, engagerad och bidrar till att skapa ett gott arbetsklimat.

Arbetet kräver god datorvana. B-körkort är ett krav.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-24
Referensnummer: A697555

Andra uppgifter:

Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen. Här hittar du småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Med tåg tar det drygt 30 minuter till Göteborg och under en timme till Borås och Skövde.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Upplysningar lämnas av:

Markus Thunberg
Gatuchef
Telefon: 0322 - 61 62 44

Susanne Celing
HR-konsult
Telefon: 0322-61 62 92

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster