Förskollärare till Förskolan Leijonsparres väg 3

Majorna-Linné är Göteborgs största stadsdel med cirka 63 000 invånare och utgör en attraktiv del av staden att leva och vistas i med såväl havet som stora grönområden och ett rikt kulturutbud.

Stadsdelsförvaltningen med cirka 3400 anställda arbetar inom verksamheter som förskola, grundskola, individ- och familjeomsorg, kultur och fritid, social omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning samt hälso- och sjukvård. Det vi gör har stor betydelse för många.

Arbetsuppgifter:

Vår förskola ligger naturskönt i sluttningen till Skansberget mitt i hjärtat av Göteborg. Vi har en stor och variationsrik utemiljö. Förskolan har två hemvister och vi ser barns lek, fantasi samt kreativitet som utgångspunkten i vår verksamhet. Vi arbetar aktivt och medvetet med en hållbar utveckling som en gemensam grund där respekt för varandra och vår miljö är centrala. Förskolan är Grön Flagg certifierad sedan flera år.
Våra lärmiljöer inomhus och utomhus utvecklas kontinuerligt för att ge bästa förutsättningar. Vi vill att barnen hos oss ska möta pedagoger som ser deras möjligheter, är engagerade i samspelet med både det enskilda barnet och barngruppen.

Tillsammans med övriga förskolor i närområdet har vi ett pågående utvecklingsarbete utifrån jämställdhet - allas lika värde, där vi bland annat arbetar i nätverk med övriga kollegor. Vår förskola är Jämställdhetsdiplomerad.

I enheten har vi ett nära och bra samarbete med områdets barnhälsoteam, där det arbetar både specialpedagoger, psykolog och socionom. Vi har ett främjande och förebyggande förhållningssätt i vår verksamhet.

Vi är varandras arbetsmiljö och hos oss kommer du att ingå i ett engagerat arbetsteam och vi hoppas att du vill berika oss med din kunskap, tankar och idéer.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad förskollärare/lärare för yngre åldrar med behörighet i förskolan.

Du
- har en god social kompetens och ett professionellt bemötande
- ser samarbete som en viktig väg att nå målen
- ser leken och det lustfyllda lärandet som en självklar utgångspunkt i verksamheten
- är reflekterande, kreativ och positiv
- vill bidra till utveckling och förnyelse av förskolan
- har kunskaper inom IKT området och använder det som ett verktyg för bland annat dokumentation

Är du nyexaminerad förskollärare så har vi ett introduktionsprogram - där du bl.a. träffar andra förskollärare som är nya i stadsdelen i ett nätverk tillsammans med erfarna mentorer som stöd under ditt första år.

Välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde februari/mars 2018 eller enligt överenskommelse. Vikariatet är på grund av föräldraledighet och är i första hand 1 år - feb/mars 2019.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-08
Referensnummer: A734146

Andra uppgifter:

Vi arbetar för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande.

Som anställd hos oss erbjuds du bland annat:
- Friskvårdsbidrag
- Arbetskläder
- Cykelförmån
- Pedagogisk lunch
- Specialpedagogisk handledning.

Upplysningar lämnas av:

Ulla Oscarsson
Förskolechef
Mobiltelefon: 070-657 23 90
Telefon: 031-365 82 14

Fackliga företrädare:

Helena Lückner
Lärarförbundet
Telefon: 031-701 55 04

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster