5 barnskötare till kommunens första dygnet runt förskola

Nu söker vi en 5 barnskötare till vår nybyggda förskola i Stenkullen, Åkerslätt. Åkerslätts förskola kommer enligt plan att ha ”en dygnet runt öppen avdelning med verksamhetsformen pedagogisk omsorg under kvällar, nätter och helger. Under dagen bedrivs ”vanlig förskoleavdelning” där barnantalet är anpassat utifrån lokalens möjligheter.

Förskolan startade sin verksamhet 2 maj och låter sig inspireras av Reggio Emilia filosofin och vi arbetar med att forma en hälsoprofil. Förskolan har moderna lokaler som är anpassade för vår pedagogiska inriktning med fem åldersindelade avdelningar fördelade på två plan. Förskolan är byggd för sex avdelningar där vi nu väljer att till våren starta upp verksamhet på denna avdelning.

Mars 2018 startar dagverksamheten. Pedagogisk omsorg under kvällar, nätter och helger planeras starta i april under förutsättning att samtliga nödvändiga beslut är fattade. Under den pedagogiska omsorgen så ska verksamheten anpassas för barn från 1 – 13 år.

I anslutning till förskolan har vi fina naturområden och Stenkullens fritidsanläggningar. Innemiljön och utemiljön inspirerar till lek, rörelse och hälsa. De yngsta barnen har en egen utegård och lärmiljö.
På Stenkulans förskolor arbetar vi utifrån ett gemensamt förhållningssätt som utgår från vår definierade Barnsyn:
”Vi utgår ifrån att barnen är kompetenta kunskapsbärare och kunskapsskapare. Barn och pedagoger lär med och av varandra, sida vid sida. Alla har rätt att känna att de lyckas utifrån sin förmåga. Olikheter berikar. Man är inte, utan man blir, utifrån den kontext man befinner sig i”.

Arbetsuppgifter:

Till vår enhet söker vi nu en 5 barnskötare som till våren ska starta upp en förskoleavdelning samt pedagogisk omsorg på obekväm arbetstid. Tjänsterna är av olika hög sysselsättningsgrad heltid och deltid. För de som arbetar deltid möjliggörs mertid inom ramen för förskolans övriga avdelningar.

Vi söker dig som lockas av nya arbetssätt och utmaningar och är nyfiken på att starta upp kommunens första avdelning med annan omsorgsform. Det är av största vikt att du har en god samarbetsförmåga och hög flexibilitet.

Vi ser gärna att du:
- är intresserad av pedagogisk utveckling
- kan bidra med dina erfarenheter från tidigare arbete med barn
- har en bearbetad syn på din roll som pedagog och synen på barnet och dess lärande
- kan visa både värme och sätta gränser
- har god insikt i förskolans läroplan
- är flexibel och har stark social kompetens
- är drivande och älskar utmaningar

Vi erbjuder dig:
- En dynamisk verksamhet där fantasi och kreativitet ges stort utrymme.
- En arbetsplats där barn och pedagoger känner lust att lära, är delaktiga och får sina färdigheter insatta i ett sammanhang.
- Goda utvecklingsmöjligheter i arbetet.
- Stöd av specialpedagog
- Fria pedagogiska luncher som avser dagverksamheten
- Fria måltider som avser pedagogisk omsorg på obekväm arbetstid
- Arbetskläder
- Friskvårdsbidrag

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad barnskötare och har en god samarbetsförmåga, är öppen, flexibel, positiv och idérik. Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha varit med om nystart av en avdelning eller förskola. Inom ramen för en av tjänsterna kommer det vara avsatt tid för viss administration som ex. schemaläggning. Erfarenhet av detta ses också som meriterande.

Intervjuerna kommer att genomföras 24 och 25 januari på förmiddagen. Vänligen reservera tiden i kalendern.

Med hänvisning till Lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds tjänsten uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

Antal tjänster: 5. 2 med tillträde i mars.

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid / deltid
Arbetstid: Schema

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-17
Referensnummer: A741499

Andra uppgifter:

Lerums kommuns vision – att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Azur Imamovic
Förskolechef
Mobiltelefon: 076-1281595
Telefon: 0302-521705
E-post: azur.imamovic@lerum.se

Fackliga företrädare:

Soile Ribba
Barnskötare
Telefon: 0302-521895
E-post: soile.ribba@lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster