Barnskötare sökes till nybyggd förskola i Östra Göteborg

I stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg arbetar cirka 3 600 medarbetare tillsammans för att möta invånarnas behov av service. Stadsdelen Östra Göteborg omfattar områdena Bergsjön, Gamlestaden, Kortedala, Kviberg och Utby och här bor drygt 48 000 invånare. Stadsdelen har goda kommunikationer och närhet till Göteborgs centrum. Här finns unika naturområden och en varierad bebyggelse där utveckling, förnyelse och expansion sker inom många områden. Stadsdelens struktur och mångfalden bland invånare och medarbetare gör arbetet hos oss utvecklande och lärorikt.

Som anställd hos oss gör du en viktig insats för att Östra Göteborg ska vara ett attraktivt område att leva, verka och bo i. Genom ditt arbete är du med och utvecklar staden tillsammans med andra. Vill du vara en del av detta?

Arbetsuppgifter:

Förskolan Luftvärnsvägen 23, Östra Göteborg öppnade i januari 2017. Vi behöver utöka och förstärka vår bemanning och söker just nu tre barnskötare. Det är ett unikt tillfälle för dig som skulle vilja vara med och bygga upp en förskola där inte allt redan är förutbestämt utan du har möjlighet att vara med och påverka.

Förskolan består av 8 avdelningar. Vi ligger i Kvibergområdet som är en expansiv del i vår stadsdel, med närhet till grönområde och Kvibergs arena. Det finns goda kommunikationer till centrala Göteborg.

Vi bygger vår verksamhet och dess miljö utifrån Lpfö98/16 samt hämtar inspiration från Reggio Emilias filosofi. Vi kommer även arbeta långsiktigt och strukturerat med frågor som rör miljö och hållbar utveckling.

Vi har ett projektinriktat arbetssätt vilket bygger på att det är barnens frågor, intressen och nyfikenhet som visar vägen. Barnen ska ges möjlighet till att uttrycka sina tankar och teorier genom så många olika ”språk” som möjligt. Med språk menar vi alla uttryckssätt både estetiska, språkliga och kroppsliga.

I rollen som barnskötare ska du tillsammans med dina kollegor, förskolechef och pedagogista på engagerat och positivt sätt utveckla och utvärdera verksamhetens mål med fokus på att driva verksamheten framåt. Hos oss kommer du att ingå i olika forum där du ges möjlighet att utveckla både dig själv och övriga som arbetar på förskolan, då vi tror att man lär genom att mötas och dela sina erfarenheter med varandra. En viktig del är att inspirera barnen till att själva upptäcka sin omvärld, men också att få vårdnadshavare att känna sig delaktiga i verksamheten. Som personal är du ansvarig för samtliga barn på förskolan och tjänsten kan således komma att innefatta överskridande arbete i olika arbetslag efter behov, men kan även innebära tillhörighet i arbetslag under längre period.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad barnskötare och är väl insatt i läroplanen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta Reggio Emilia-inspirerat. Du behärskar svenska språket i tal och skrift, då det i arbetat ingår pedagogisk dokumentation i både text och bild.

Vi söker medforskande barnskötare som tycker att varje barn ska få erfara att dess handlingar gör skillnad i samhället. Som tycker att det är roligt att arbeta med kompetenta barn och att låta barn skapa egna teorier och hypoteser.

Som person är du bra på att samarbeta och kommunicera, och du löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har lätt för att prioritera. Du är inspirerande, reflekterande och kommer gärna med nya idéer och tankesätt samtidigt som du följer upp och slutför påbörjade arbetsuppgifter. Du har en ödmjuk inställning och är lyhörd för våra brukares behov, samt har ett bra bemötande gentemot både kollegor och övriga du möter i vår verksamhet. På vår arbetsplats uppmuntrar vi mångfald och jämställdhet.

Övrigt meriterande är om du har:
- Utbildning i pedagogisk dokumentation
- Erfarenhet av projektinriktat arbetssätt i förskola
- Goda kunskaper och färdigheter i IT/digital teknik

Om du känner igen dig i vår beskrivning erbjuder vi dig en utvecklande och stimulerande arbetsplats där vi tänker nytt. Vi erbjuder vi dig pedagogisk utvecklingstid i såväl arbetslaget som individuellt. Du erbjuds också pedagogisk lunch, arbetskläder och tillgång till digitala lärverktyg.

Urval och intervjuer kommer att påbörjas innan sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan redan idag!

Antal tjänster: 3

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-15
Referensnummer: A710615

Andra uppgifter:

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

I Östra Göteborg arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du ett friskvårdsbidrag och även ett flertal rabatterade aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Anna Åsheim
Förskolechef
Mobiltelefon: 0703-70 35 19
Telefon: 031-365 3 281

Fackliga företrädare:

Kommunal
Telefon: 010-442 94 15

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster