Förskollärare till Eklanda

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Mölndals trevliga område Eklanda gränsar till Göteborg och har goda kommunikationsmöjligheter, en lugn atmosfär och nära till skog och andra lärandemiljöer. Området består av 5 förskolor uppdelade på Eklanda 1 och Eklanda 2.

I område Eklanda 2 som består av 2 förskolor söker vi nu nya kollegor som vill vara med och driva den pedagogiska verksamheten vidare med fortsatt hög kvalitet. Här finns engagerade kollegor att trivas med.


Arbetsuppgifter:

Vi erbjuder en kreativ och utvecklande arbetsplats där vi värdesätter det kollegiala lärandet. Vi har utarbetade strategiska metoder för att ta tillvara på varandras kompetenser på förskolorna. I Eklanda finns ett hållbart systematiskt likabehandlingsarbete som på riktigt är levande i verksamheten, liksom det pedagogiska systematiska kvalitetsarbetet överlag. Förskolorna arbetar i det digitala verktyget Unikum med pedagogiska dokumentationer och processer.

Det finns väl tilltaget friskvårdsbidrag på 2000 kr, tillgång till individuell iPad samt arbetskläder för dig som är anställd i Staden. Vidare erbjuder vi mentor för dig som är nyutbildad samt förvaltningsövergripande kompetensutveckling för all personal, då Mölndals Stad har flertalet stödjande inspirerande pedagogiska nätverk.

Till Småfolkets förskola söker vi 2 legitimerade förskollärare och du är varmt välkommen att komma förbi och hälsa på.
Småfolkets förskola med 2 avdelningar 1-5 år är belägen i ett eget hus med fin gård på en lugn gata med närhet till skog och allmän lekplats.
Här finns ett tydligt fokus på dem vi är till för, barnen. Deras intressen och behov styr verksamhetens miljöer och riktning. Vi letar efter dig som vill vara med och fortsätta skapa bästa möjliga förutsättningar för utveckling och lärande genom nyfikenhet och kreativitet. Kan det vara du och kanske någon du känner?

Till Trollbäckens förskola söker vi 1 legitimerad förskollärare just nu, men framåt sommaren ytterligare 1 ny kollega på grund av föräldraledighet. Även hit är du alltid välkommen att besöka oss. Förskolan består av 2 yngre-, 2 mellan- och 2 äldre-barnsavdelningar samt av stora gemensamma ytor. På Trollbäcken inspireras vi av Reggio Emilias filosofi i våra pedagogiska arbetssätt och metoder. Vår barnsyn, vårt förhållningssätt och förskolans lärmiljöer utvecklar barns delaktighet och inflytande. Varje barn möts utifrån just hens erfarenhet, motivation och intressen. Förskolan har fina anpassade lokaler och en härlig stor gård.

Vi letar efter dig som vill bli en del av vår goda arbetsplats. Kanske detta är du?

Kvalifikationer:

Du tror på barnets kompetens. Du är en närvarande, nyfiken och medforskande pedagog och låter miljön formas utifrån barnens intressen och behov.

Vi söker dig som vill vara med i en verksamhet som ständigt utvecklas, där du är en viktig del i att skapa bästa tänkbara förutsättningar för barnen, dina kollegor och dig själv.

Du är öppen och aktiv i att kontinuerligt arbeta med och skapa varaktiga samarbetsformer på hela förskolan. Du är professionell i din kommunikation och värdesätter mötet med andra.

Du tar ett stort ansvar och har en hög pedagogisk medvetenhet. Du tar initiativ och driver det pedagogiska arbetet framåt tillsammans med dina kollegor. Kontinuerlig reflektion och dokumentation över ditt och arbetslagets förhållningssätt och verksamhet är en självklarhet för dig.

Välkommen!

Antal tjänster: 3

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-02-04
Referensnummer: A744729

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Karin Forsler
Förskolechef
Mobiltelefon: 070-761 76 74
Telefon: 031-315 20 12
E-post: karin.forsler@molndal.se

Fackliga företrädare:

Lärarförbundet
Telefon: 031-27 09 09
E-post: lararforbundet@molndal.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster