Stödpedagog till Brunstorpsby 10

Norra Hisingen är en av Göteborgs 10 stadsdelsförvaltningar med ca 3500 medarbetare. I stadsdelen bor 47 000 invånare och området sträcker sig över en stor geografisk yta med varierad bebyggelse, landsbygd och naturområden. Vår uppgift är att erbjuda god service med hög kvalitet till invånarna och att verka för att Norra Hisingen ska vara ett attraktivt område att växa upp, utbildas, bo, arbeta och åldras i. Vi erbjuder dig ett meningsfullt och omväxlande arbete med möjlighet att utvecklas i din yrkesroll.


Arbetsuppgifter:

Brunstorpsby 10 är ett boende med särskilt stöd och service som är beläget ute i Säve. Boendet har två avdelningar, Nedre och Övre. Våra två boenden har 12 platser tillhörande målgruppen förvärvade hjärnskador. På nedre plan bor 6 brukare och på övre plan bor för närvarande 5 brukare. Alla har förvärvade hjärnskador som de erhållit genom sjukdom eller trauma. Vi har en hög omvårdnadsnivå och mycket kontakt med hemsjukvården på Norra Hisingen.

I ditt arbete som stödpedagog möjliggör du för personer med funktionsnedsättning att uppnå meningsfullhet, begriplighet och hanterbarhet i sin livssituation. Tillsammans med dina kollegor anpassar du stöd, omsorg och omvårdnad utifrån brukarnas individuella behov. Brukaren är utgångspunkten och en viktig del av arbetsuppgiften är att stimulera honom eller henne till en meningsfull vardag. Arbetsuppgifterna innebär också att stötta kring personlig hygien, måltider, städning, samhällskontakter och fritidsintressen.

I uppdraget som stödpedagog har du ett övergripande ansvar för enhetens kvalitetsarbete och ser till att framtagna arbetssätt, metoder och rutiner efterlevs. Du ansvarar för återkommande uppföljning och utvärdering av arbetsmetoder. I uppdraget ingår även handledning av dina kollegor. I samråd med enhetschef utvecklar och implementerar du metoder som leder till ökad trygghet, självständighet, integritet och medbestämmande för brukarna. I rollen ingår även aktivt arbete med den sociala dokumentationen på arbetsplatsen.

Som stödpedagog medverkar du på nätverksmöten med andra pedagoger, nyckelpersoner och enhetschefer i vår verksamhet och bidrar till att stärka samarbetsformerna mellan olika verksamheter inom funktionshinder. Du samverkar med anhöriga, gode män, övriga nyckelpersoner och daglig verksamhet för att tillförsäkra brukaren en god omvårdnad, stöd och service.

Vi erbjuder dig ett varierande och meningsfullt arbete med möjlighet att göra skillnad!

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har minst tvåårig eftergymnasial utbildning, alternativt högskoleutbildning, inom området. För att klara uppdraget krävs att du har kännedom om lagstiftningen inom området och har kunskaper om olika funktionsnedsättningar. Vi söker dig som är trygg och stabil i din yrkesroll och vill därför att du har några års erfarenhet av arbete med personer med förvärvade hjärnskador. För att klara arbetet krävs vana av att arbeta med olika it -stöd.

Många av våra brukare är i stort behov av stöd och hjälp samt motivation och muntlig vägledning. Det är därför viktigt att du har en god förmåga att kommunicera och har en positiv inställning.

I rollen som stödpedagog är det viktigt att du tar ansvar för dina uppgifter och att du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt driver dina processer vidare i syfte att skapa en så bra vardag som möjligt för våra brukare. Du är en person som tar egna initiativ och som gärna kommer med idéer om hur verksamheten kan utvecklas. Det är även viktigt att du kan leda gruppen mot gemensamma mål samt att du är lyhörd för dina kollegors idéer.

Som stödpedagog är det även viktigt att kunna samverka med brukare, kollegor, anhöriga, godman/förvaltare samt externa kontakter. För att klara detta krävs att du har en god samarbetsförmåga. Har du dessutom förmåga att hitta guldkornen i vardagen för personer med funktionsnedsättning ser vi fram emot din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Schema
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-23
Referensnummer: A698004

Andra uppgifter:

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

I Norra Hisingen arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Hojat Rawshani
Enhetschef
Telefon: 0725-095559

Fackliga företrädare:

Kommunal
Telefon: 010-442 94 20

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster