Fritidspedagog med känsla för Södra Skärgården

Stadsdelsförvaltningen Västra Göteborg omfattar Södra Skärgården, Tynnered och Älvsborg och är en kustnära stadsdel med ca 52 000 invånare. Stadsdelens främsta uppdrag är att erbjuda invånarna tjänster och service inom bl a förskola, skola, kultur, fritid, individ- och familjeomsorg samt omsorg för äldre och funktionshindrade. Förvaltningen har ca 3500 anställda. Vi arbetar utifrån synsättet att mångfald och jämn könsfördelning ökar kvaliteten på de tjänster som SDF Västra Göteborg erbjuder.

Arbetsuppgifter:

Donsö skola är en F-5-skola med ca 150 elever och 25 personal. Skolan ligger vackert belägen med naturen som närmsta granne, på Donsö i Göteborgs Södra Skärgård. Ön är bilfri och du tar dig hit med båt från Saltholmen, en resa på ca 20 minuter. Arbetstiderna är anpassade till båttiderna. Skolan är byggd 2009 och har fina ljusa lokaler. Donsö har en unik miljö och erbjudeder fantastiska möjligheter till lek och undervisning vid hav, klippor och skog. Skolan har tillgång till en egen idrottshall under såväl skol- som fritidstid.

Vi söker nu en fritidspedagog på heltid och en person som kan jobba några eftermiddagar i veckan. Du ansvarar för att tillsammans med kollegor planera, genomföra, dokumentera och utveckla fritidshemmets verksamhet. Vi har två fritidsavdelningar, Skeppet med barn från förskoleklass och åk 1 och Bryggan, som har barn från åk 2-3.

Som fritidspedagog hos oss kommer du också att vara kopplad till en klass och ett arbetslag, F-2 eller 3-5. Klasserna är åldershomogena, men vi har ett samarbete mellan grupperna. Varje vecka träffas all personal i arbetslaget (fritidspedagoger, elevassistenter och lärare) under en timme. Detta för att skapa en god miljö för vuxna och barn - under hela dagen, och för att säkerställa att vi har ett gemensamt tänk kring barnen och verksamheten. Fritids har en avdelningsplanering på dagtid per vecka och en gemensam planering i månaden. Mellan skoldag och fritids har du ställtid för att förbereda eftermiddagen på fritids.

Vi erbjuder stora möjligheter att utvecklas i yrket tillsammans med erfarna och engagerade kollegor. Allt för att skapa en trygg och utvecklande miljö för barnen.

I år satsar fritids extra på att främja barns delaktighet och utveckla stimulerande lärmiljöer, med hänsyn till barns olika behov. Vi har kontinuerlig specialpedagogisk fortbildning och handledning av speciallärare.
Skolan har ett fint bibliotek och arbetar för att stimulera barns läslust och utveckla olika lässtrategier.

På Donsö skola strävar vi efter att all personal känner ett gemensamt ansvar för eleverna och att eleverna känner varandra och all personal. Vi utgår från Bo Hejlskovs tankar, att barn gör rätt om de kan. Vi arbetar aktivt med att förändra lärmiljön, så att det underlättar för barnen.

Vi månar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl a friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad och legitimerad fritidspedagog. Om du har intresse av att arbeta utomhuspedagogiskt och med barns rörelse är det en merit. Vi behöver också dig med kompetens inom IT-området.

Vi vill att du:
- är en god pedagog, välförankrad i läroplanen och fritidshemmets styrdokument, samt med en förmåga att utgå från barns intresse och förutsättningar i din planering av arbetet.
- har en god samarbetsförmåga och har ett intresse av att arbeta tillsammans i arbetslag.
- är en tydlig och lyhörd ledare och en god förebild för barnen. Du visar i handling allas lika värde. Du har en hög tilltro till barns kompetens och kan möta varje individ och grupp med respekt.
- är initiativrik och uthållig och vill vara med och utveckla arbete som gynnar alla barn på skolan.

Det är berikande med olikheter och önskar ha en blandning mellan de som har lång erfarenhet och de som är helt nyutbildade.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2018-01-02

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-08
Referensnummer: A728681

Andra uppgifter:

Tjänsten är på heltid, men möjlighet till deltidstjänst finns. Om du som söker inte är utbildad fritidspedagog/lärare på fritidshem, så finns möjligheten till ett årigt avtal (AVA), men ej till fast anställning.

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi i Västra Göteborg vill att alla våra medarbetare ska vara delaktiga i att skapa arbetsplatser som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande, arbetsglädje och utveckling.

I Västra Göteborg arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Med hänvisning till Lag 2010:801 måste den som erbjuds tjänsten uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

Upplysningar lämnas av:

Anna Lindelöf Edström
Rektor
Telefon: 031-366 57 64

Fackliga företrädare:

Irene Andersson
Lärarförbundet
Telefon: 031-701 55 31

Carl-Gustav Huld
Lärarnas Riksförbund
Telefon: 031-366 57 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster