Stödassistent till Kaggeledsbacken, Örgryte-Härlanda

Vill du ha ett jobb där du kan göra skillnad i människors liv - på riktigt? Hos oss i Örgryte-Härlanda spelar du en viktig roll för att ge våra invånare ett gott liv. Med vårt engagemang och kompetens gör vi det bästa för göteborgarna och bidrar till att Örgryte-Härlanda upplevs som ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i. Vi har idag 3 500 anställda som alla ger service, stöd och omsorg på olika sätt. Välkommen till en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för.

Arbetsuppgifter:

Kan du teckenspråk? Då kan du vara rätt person för oss!

Vi söker nu en stödassistent som med sin erfarenhet och kompetens vill vara med och arbeta inom vår verksamhet. Som stödassistent hos oss kommer du att få stödja brukarna med pedagogiskt och praktiskt stöd. Brukarna har intellektuella, psykiska och/eller fysiska funktionsnedsättningar. Arbetsgruppen består av stödpedagog samt stödassistenter och några av personalen är själva döva eller har hörselnedsättning. Förstaspråket på verksamheten är teckenspråk.

Arbetet består av varierande arbetsuppgifter som innebär både pedagogiskt och praktiskt stöd i vardagen, personlig omvårdnad, dokumentation samt att arbeta efter genomförandeplaner. Vidare ingår läkemedelshantering efter delegering samt att vara delaktig i att skapa ett kvalitativt boende utifrån varje brukares individuella behov och förutsättningar. Vi har god kännedom om teckenspråkigas situation och förutsättningar och vi fungerar som brobyggare och länk mellan brukaren och annan vård, myndigheter och samhällskontakter. Den aktuella tjänsten är ett vikariat på drygt fem månader.

Kvalifikationer:

Du som söker har en adekvat utbildning på gymnasienivå, exempelvis vård- och omsorgsprogrammet eller barn- och fritidsprogrammet. Du behöver även kunna teckenspråk för att kunna arbeta i vår verksamhet. För att kunna hjälpa våra brukare på bästa sätt är det viktigt att du har erfarenhet av personer med intellektuella, psykiska och/eller fysiska funktionsnedsättningar. Har du kunskap inom AKK (Alternativ kompletterande kommunikation) är det med fördel. Körkort är meriterande.

Vi ser att du som söker är lyhörd och har brukarens behov i fokus. Då ditt arbete till stor del utförs i brukarens hem är det viktigt att du visar respekt, hänsyn och omtanke. Du har ett bra bemötande och är duktig på att skapa och upprätthålla sociala kontakter med såväl brukare, kollegor och anhöriga. Då tjänsten innefattar ensamarbete är det en fördel att du tar ansvar för insatser och resurser samtidigt som du på ett självständigt sätt ser till att uppsatta mål nås. Vi ser det även som självklart att du har förmåga att arbeta tillsammans med andra med det gemensamma uppdraget i fokus. Eftersom vår verksamhet präglas av ett starkt kvalitetstänk är det positivt om du har förmåga att se förbättringsmöjligheter och en vilja att utveckla vår verksamhet.

Vi hoppas att vi har väckt ditt intresse – varmt välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 3-6 månader
Arbetstid: Schema
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-08
Referensnummer: 449/17

Andra uppgifter:

I Örgryte-Härlanda arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån. Vårt geografiska läge innebär goda kommunikationer och närhet till både Göteborgs centrum och vackra grönområden.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt rekryteringssystem Visma Recruit. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster då Göteborgs Stad har upphandlade avtal.

Vi vill ta tillvara de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning tillför verksamheten.

Upplysningar lämnas av:

Frida Aghbendi
Enhetschef
Telefon: 031-365 63 56

Fackliga företrädare:

Kommunal
Telefon: 010-442 94 16

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster