Upphandlare

Vill du vara med och skapa dagens och morgondagens utemiljöer i Göteborg? Park- och naturförvaltningen är en viktig part i stadsutvecklingen. Vi förvaltar och utvecklar stadens parker, lekplatser, naturområden, sjöar och vattendrag. På uppdrag av andra förvaltningar utför vi även barmarksrenhållning, grönskötsel, vinterväghållning, underhåll och nybyggnation av markanläggningar samt arbetsmarknadsuppdrag. I vårt arbete strävar vi efter att vara effektiva, kompetenta, engagerade och nyfikna för att skapa en skön storstad med en grön själ, där alla kan hitta sin plats.

Arbetsuppgifter:

Park- och naturförvaltningens ekonomiavdelning söker nu två upphandlare för att förstärka vår upphandlingsfunktion. Som upphandlare hos oss kommer du att arbeta stödjande gentemot förvaltningens olika verksamheter i upphandlingsprocessen. Park- och naturförvaltningen är både en beställar- och utförarorganisation och upphandlingarna som görs i förvaltningen omfattar upphandlingar av entreprenader, varor och tjänster. Förvaltningens differentierade verksamhet innebär att vi genomför upphandlingar inom många områden.

Du kommer operativt stödja och kvalitetssäkra verksamheterna i deras upphandlingar. Detta innefattar allt från att genomföra hela upphandlingar till att ge kvalificerat stöd i delar av upphandlingsprocessen. Rollen innebär bland annat att ge löpande utbildning till medarbetare i förvaltningen som arbetar med upphandlingar samt marknadsbevakning, uppföljning och analys av tecknade avtal.

Du kommer att arbeta tillsammans med avdelningens upphandlare som idag samordnar upphandlingsverksamheten, och tillsammans ger ni verksamheterna ett kvalitativt och professionellt upphandlingsstöd. Som upphandlare rapporterar du till ekonomichefen och kommer att arbeta nära förvaltningscontrollern.

För att lyckas i rollen som upphandlare ska du trivas med att både arbeta självständigt och tillsammans med andra samt att driva dina frågor framåt samtidigt som du har ett stort intresse och lyhördhet för verksamhetens behov. Det är viktigt att du tycker det är roligt med många kontaktytor och även med att leda utbildningsinsatser.

Vi kan erbjuda dig en utvecklande arbetsplats med mycket utrymme för att forma ditt arbete. Hos oss har du möjlighet att påverka göteborgarnas vardag och bidra till Göteborgs Stads utveckling.

Kvalifikationer:

Du har högskoleutbildning inom statsvetenskap, offentlig förvaltning eller likvärdigt område tillsammans med utbildning i lagen om offentlig upphandling, alternativt adekvat YH-utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av upphandling i offentlig sektor. Vi arbetar i upphandlingsstödet TendSign samt beställningsstödet Winst, har du erfarenhet från något av systemen är det meriterande samt om du har erfarenhet av entreprenad- och konsultupphandlingar, gärna med kunskaper inom ABK, AB och ABT. Goda IT- och datorkunskaper är en förutsättning för arbetet samt erfarenhet av något elektroniskt upphandlingssystem. Det är ett plus om du har arbetat med att utbilda eller på annat sätt har utvecklat din pedagogiska kompetens. God samarbetsförmåga är ett måste tillsammans med god struktur och analytisk förmåga. Arbetet kräver god kommunikativ förmåga både i tal och skrift samt förmåga att arbeta stödjande. Park- och naturförvaltningen arbetar enligt ledstjärnorna effektivitet, kompetens, engagemang och nyfikenhet.

Vi vill att park- och naturförvaltningen ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-14
Referensnummer: A740157

Upplysningar lämnas av:

Johan Karlsson, Ekonomichef
Telefon: 031-365 57 67

Fackliga företrädare:

Zara Blidevik, Vision
Telefon: 031-365 58 57

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster