Skolsköterska till Rönnenskolan

Publiceringsdatum: 2017-09-01

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Tillsammans gör vi skillnad!
Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Förvaltningen ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 28 900 elever. Tillsammans med 5 200 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla elevhälsan på Rönnenskolan i Malmö. Rönnenskolan är idag en skola med 318 elever i årskurserna 6-9. Hösten 18 öppnar vi en mellanstadiedel och blir då en skola fullt utbyggd med ca 600 elever i årskurserna 4-9. Vi hoppas att du vill vara med att utveckla elevhälsoarbetet på Rönnenskolan tillsammans med vårt elevhälsoteam och med övrig personal på skolan. Du kommer som skolsköterska på Rönnenskolan på sikt att arbeta i team med en annan skolsköterska eftersom vår verksamhet växer.

”Rönnenskolan- en skola att längta till och gå berikad ifrån”

På Rönnenskolan samarbetar all personal för att på bästa sätt stötta eleverna i deras kunskapsmässiga- och sociala utveckling. Alla lärare känner alla elever. Ingen elev blir osynlig och vi arbetar efter mottot ”Alla elever är allas elever”. Arbetet sker individanpassat och lösningsfokuserat.

Språket är grundläggande i all kunskapsutveckling och i kommunikation med andra människor. På Rönnenskolan läggs stort fokus på att arbeta språkutvecklande och formativt. Vi använder modern teknik och digitaliseringens möjligheter för att bredda och fördjupa elevernas lärande. Mediateket är en tydlig och integrerad del av skolan och undervisningen och stimulerar elevernas läslust, läs- och skrivförmåga samt är en resurs för att öka medie- och informationskompetensen.

Alla elever har möjlighet att påverka skolans verksamhet samt är delaktiga i sitt eget lärande. Alla på Rönnenskolan känner trygghet och glädje när de kommer till skolan. Olikheter ser vi som en stor tillgång.

Välkommen till oss på Rönnenskolan!

Arbetsuppgifter

I skolsköterskans uppdrag ingår att följa elevernas utveckling mot kunskapsmålen, arbeta hälsofrämjande, förebyggande, genomföra vaccinationsprogram, organisera skolläkarmottagning, följa basprogrammet samt utföra enklare sjukvårdsinsatser.

Du är intresserad av att arbeta såväl med förebyggande hälsoarbete som att sköta de övrigt förekommande arbetsuppgifterna för en väl fungerande medicinsk elevhälsa. Du har en vilja att vidareutveckla ett modernt skolsköterskeuppdrag tillsammans med elevhälsoteam, pedagoger och övriga kollegor i Malmös Stads medicinska elevhälsa.

Du arbetar tillsammans med skolans Elevhälsoteam och personal och har ett genuint intresse för skolans elever samt en vilja att stödja eleverna att nå målen i skolan.
Som skolsköterska kommer du även att samarbeta med vårdnadshavare samt andra verksamheter och myndigheter utanför skolan.
Du arbetar för en trygg skolmiljö som främjar hälsa, lärande och trygghet. Uppdraget innebär även dokumentation i digitala verktyg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till barnsjuksköterska, distriktssköterska eller skolsköterska. Erfarenhet av dokumentation i datajournal ex. PMO är meriterande. Har du tidigare arbetat som skolsköterska eller har erfarenhet av hälsofrämjande arbete med barn och unga ser vi det som mycket positivt.

I ditt uppdrag är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och är ansvarstagande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid. 75-100%

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-15

Referensnummer: 171-17-0656

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

  • Karin Waldenström
  • Vårdförbundet
  • 0733-70 88 68

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.