Samhällsplanerare med inriktning social hållbarhet

Göteborg växer och förändras snabbt. Få städer har den utvecklingspotential som finns här. Planeringen av det framtida Göteborg är ett lagarbete med många inblandade och Stadsbyggnadskontoret har en central roll i denna utmaning. Gemensamt arbetar vi med förutsättningar för en stor arbetsmarknadsregion, bostäder med kvalitet, en inbjudande offentlig miljö och verkar för att staden blir hållbar ur alla perspektiv. Det vi gör ger avtryck i Göteborg för lång tid framåt. Tillsammans med andra förvaltningar skapar våra 300 medarbetare förutsättningar för en konkurrenskraftig, attraktiv och långsiktigt hållbar stad.

Arbetsuppgifter:

Strategiska avdelningen ansvarar för att leda, utveckla och följa upp den översiktliga planeringen och kontorets strategiska planering. I uppdraget ingår att omsätta stadsbyggnadsvisioner och politiska mål till övergripande program, översiktliga planer och strategier och verktyg för hållbar stadsutveckling. Avdelningen ansvarar för kontorets hantering av remisser och motioner och är en resurs när det gäller omvärldsbevakning i projekt och nätverk inom staden, externt och i internationella frågor. Avdelningen deltar också i processer och projekt med koppling till fysisk planering och som drivs av andra förvaltningar i staden eller av andra myndigheter och organisationer. Vill du vara med och forma framtidens Göteborg i rollen som samhällsplanerare med inriktning på social hållbarhet?


Vi söker dig som vill driva och medverka i stadsbyggnadskontorets arbete med det sociala perspektivet i hållbar stadsutveckling. Du har erfarenhet av strategisk planering och av sociala frågor kopplat till fysisk planering. Arbetsuppgifterna handlar om att vidareutveckla stadsbyggnadskontorets arbete med den sociala dimensionen i planeringen. Det innebär bland annat att du driver utvecklingen och implementeringen av kommunens verktyg för sociala konsekvensanalyser och barnkonsekvensanalyser i ett gemensamt arbete med andra förvaltningar och inom stadsbyggnadskontoret. Du deltar i utvecklingsarbete, olika nätverk och avdelningens arbete med remisser och motioner inom ditt kompetensområde.

Kvalifikationer:

Du som söker har högskoleutbildning inom samhällsplanering, arkitektur, fysisk planering, eller liknande och har god teoretisk grund om social hållbarhet i stadsutveckling. Du har flera års erfarenhet av översiktsplanering, programarbete eller annat strategiskt planeringsarbete med särskilt fokus på social hållbarhet. Du har goda kunskaper i plan- och bygglagen och erfarenhet av att leda och ta ansvar för sammansatta projekt och utredningar där många olika intressen ska samordnas.

Du har förmåga att visualisera och beskriva komplexa samband och arbetar strategiskt och omvärldsorienterat. Du trivs i en tillvaro där du tar initiativ till uppdrag och är drivande i genomförandet. Du behöver ha god analytisk förmåga, samarbetsförmåga och förmåga till helhetssyn.

Vi vill att stadsbyggnadskontoret ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi anser att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-15
Referensnummer: A716628

Andra uppgifter:

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller brev.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings-, kandidatsöknings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare annonser.

Upplysningar lämnas av:

Katja Ketola
Avdelningschef, Strategiska avdelningen
Telefon: 076-116 39 12

Fackliga företrädare:

Jessica Andersson
Saco
Telefon: 031-368 17 42

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster