Skoladministratör sökes till Styrsö skolor

Stadsdelsförvaltningen Västra Göteborg omfattar Södra Skärgården, Tynnered och Älvsborg och är en kustnära stadsdel med ca 52 000 invånare. Stadsdelens främsta uppdrag är att erbjuda invånarna tjänster och service inom bl a förskola, skola, kultur, fritid, individ- och familjeomsorg samt omsorg för äldre och funktionshindrade. Förvaltningen har ca 3500 anställda. Vi arbetar utifrån synsättet att mångfald och jämn könsfördelning ökar kvaliteten på de tjänster som SDF Västra Göteborg erbjuder.

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en skoladministratör på heltid!

Styrsöskolan och Kalvhagskolan ligger båda på Styrsö i Göteborgs södra skärgård, ca 20 minuters båtfärd från Saltholmen. På Kalvhagskolan går 135 elever i förskoleklass till årskurs 5 och på Styrsöskolan går 180 elever i årskurs 6 till 9. Eleverna kommer från hela södra skärgården. Skolorna ligger idag ca en kilometer ifrån varandra men snart börjar en nybyggnation invid Styrsöskolan så om ca två år blir vi en skola - Styrsöskolan F-9. Skolorna ligger placerade i natursköna omgivningar i en härlig skärgårdsmiljö.

Vi erbjuder dig ett arbete med hög självständighet och varierande arbetsuppgifter. Som skoladministratör är du ett stöd till, och arbetar på uppdrag av rektor och biträdande rektor. I dina dagliga arbetsuppgifter ingår vikarieanskaffning samt personal-, ekonomi- och verksamhetsadministration. Exempel på uppgifter är att skicka ut information, kallelser och protokoll, att sköta arkiv och skolans databaser, sammanställning av statistik och inrapportering av resultat. Du ansvarar också för inköp, fakturering samt tar fram ekonomiskt underlag för budgetuppföljningar. Den administrativa delen av det systematiska kvalitetsarbetet ingår också.

Som vår administratör är du ansiktet utåt i mötet med besökare, elever och föräldrar. Sammantaget har du en viktig roll när det gäller att skapa goda förutsättningar för rektor och biträdande rektor att planera och styra verksamheten.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med inriktning mot administration samt erfarenhet av administrativt arbete. Om du dessutom har erfarenhet av skolans verksamhet är det meriterande.

Det är viktigt att du kan arbeta självständigt, är noggrann och tar egna initiativ. Du har en förmåga att skapa förtroendefulla relationer, vilket krävs då arbetet innebär mycket kontakter med rektorer, medarbetare och besökare. Du tycker om att samarbeta och att vara en "lagspelare" samt har en helhetssyn där du kan sätta ditt eget och skolans arbete i ett större sammanhang. Det är viktigt att du kan hantera flera uppgifter parallellt och att du har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter.

Som person är du lugn, noggrann, strukturerad och effektiv och du har intresse för att ge service och hjälpa andra. Du har också en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Är du en lyhörd, serviceinriktad person och trivs med en variation av arbetsuppgifter kan du vara den vi söker. Har du dessutom goda IT-kunskaper, har lätt för att arbeta i olika datasystem och kan använda dem effektivt ser vi fram emot din ansökan. Goda kunskaper i Göteborgs stads IT-system såsom Personec, Procapita, Nekksus, WINST, Hjärntorget, Lotus Notes, Winlas webb och Officepaketet är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet såsom bemötande och flexibilitet. Har du dessutom en speciell känsla för skärgården är du varmt välkommen till oss!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2018-03-12. Tillträdet sker senast ovanstående datum men kan även ske tidigare efter överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-14
Referensnummer: A743010

Andra uppgifter:

Möjlighet att få tillgång till elcykel finns.

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi i Västra Göteborg vill att alla våra medarbetare ska vara delaktiga i att skapa arbetsplatser som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande, arbetsglädje och utveckling.

I Västra Göteborg arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Med hänvisning till Lag 2010:801 måste den som erbjuds tjänsten uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

Upplysningar lämnas av:

Christina Ingblad
Rektor Styrsöskolan, Kalvhagskolan
Telefon: 031-366 57 10
E-post: christina.ingblad@ vastra.goteborg.se

Lotta Orstadius
Biträdande rektor
Telefon: 031-366 10 50
E-post: lotta.orstadius@ vastra.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Bengt Franzino
Vision
Telefon: 031-3662690
E-post: bengt.franzino@ afh.goteborg.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster