Förskollärare sökes till Hästhagen-Uddareds förskolor

Hästhagen – Uddareds förskolor ligger i Floda och består av fyra förskolor; Vitsippans, Blåsippans, Smörblommans och Hästhagens förskola. Floda är vackert beläget mellan Göteborg och Alingsås. Omgivningarna präglas av skog, grönområden och sjön Sävelången. Till oss tar du dig enkelt med tåg, buss, bil eller varför inte cykel.

Arbetsuppgifter:

Är du en glad och medskapande förskollärare som vill bli till i ett nytt sammanhang? I våra förskolor har vi fokus på att vara lyssnande och medskapande pedagoger som utmanar barnen i deras utforskande och lärande. Vi tänker att vi blir till i ett sammanhang där våra relationer till miljö och material är lika betydelsefulla som relationerna mellan pedagoger och barn.

Vi har ett väl underbyggt systematiskt kvalitetsarbete som grundar sig i arbetslagens vardagsnära arbete med barnen och den pedagogiska dokumentationen. Under tio års tid har arbetslagen använt aktionsforskning med handledarskap för att få till ett behovsstyrt förbättringsarbete. Enhetens 60 pedagoger skapar också ett gemensamt lärande när de möts i tvärgrupper på pedagogiskt café. Där kopplas teori och praktik ihop genom litteratur, forskning och pedagogisk dokumentation som läggs på bordet. De strategier vi fokuserar på under året är Barns skapande - de 100 språken, Lika möjligheter - Lika rättigheter och Hållbar utveckling.

Och apropå Hållbar utveckling! Under våren 2018 kommer förskolenheten att starta upp ett återbrukscenter med syfte att barn och pedagoger tillsammans i sina projekt och teman ska få utveckla och skapa hållbarhet både ekologiskt, ekonomiskt och socialt. Vårt återbrukscenter, som kommer att kallas för Det tredje rummet, är också tänkt att vara en plats för fortbildning inom de estetiska lärprocesserna samt en plats för möten där något nytt och spännande kan uppstå.

Kvalifikationer:

Känner du igen dig i ovanstående beskrivning och vill vara med och utveckla Hästhagen - Uddareds förskolor så ser vi fram emot att du söker tjänst hos oss!

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2018-03-01

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-11
Referensnummer: A732625

Andra uppgifter:

Lerums kommuns vision – att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Cecilia Wassenius
Förskolechef
Telefon: 0302-521899
E-post: cecilia.wassenius@ lerum.se

Fackliga företrädare:

Thina Adelstjärna
Förskollärare
Telefon: 0302521876
E-post: thina.adelstjarna@ lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster