Rektor till Trulsegårdsskolan

Västra Hisingen består av Torslanda och Biskopsgården och här bor drygt 53 000 människor med en spännande blandning av olika bakgrund och kultur. I vår stadsdel är vi övertygade om att när invånare och medarbetare får inflytande och känner delaktighet, skapar vi en bättre vardag för alla. Som en av våra 3 500 skickliga medarbetare är du med och utvecklar stadsdelen och ett långsiktigt hållbart Göteborg genom att ge våra invånare service av hög kvalitet. Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt.

Arbetsuppgifter:

Trulsegårdsskolan är belägen i norra Torslanda och har ca 500 elever i årskurs 7 - 9 och ca 50 personal. Pedagogerna är organiserade i arbetslag med mentorskap vilket innebär att alla elever har en lärare som ansvarar för att följa upp elevens skolsituation samt genomföra utvecklingssamtal.

Skolan har fina lokaler där personal och elever bl.a. har tillgång till både folkbibliotek och en välutrustad idrottshall. Klasserna har hemvister för att ge eleverna ökad trygghet och underlätta samarbetet mellan lärarna och arbetslagets lärare har sitt arbetsrum i anslutning till hemvisten. Alla elever och personal har givetvis tillgång till en egen dator.

Skolans elever gör sitt allra bästa, både med studier och kamratskap, vilket ger en skola med gediget lärande och stor trygghet. Utöver fina elever kommer du att få medarbetare som är kompetenta och visar stor entusiasm i arbetet. Allt på skolan fungerar bra men samtidigt så kan allt bli bättre. Din närvaro kan vara en viktig pusselbit i detta arbete!

Trulsegårdsskolans skolledning består av två rektorer med var sitt ansvarsområde så att elever och personal vet vem som är deras rektor. Din rektorskollega har varit på skolan i drygt två år och har 15 år i yrket. Som en av rektorerna på Trulsegårdsskolan har du förutom ett pedagogiskt ansvar även verksamhets-, elevhälso- och budgetansvar. Tillsammans ansvarar rektorerna självklart också för personal samt enhetens systematiska kvalitets- och arbetsmiljöarbete. Du ingår i ett team med rektorer från de närliggande skolorna och deltar i regelbundna träffar tillsammans med samtliga av områdets rektorer.

Som rektor förväntas du leda arbetet och skapa ett gott arbetsklimat, där arbetet för elever och personal präglas av lust att lära och allas delaktighet.

Kvalifikationer:

Du som söker ska ha högskoleexamen inom det pedagogiska området samt erfarenhet av att leda och organisera arbetet inom grundskolan. Genomförd eller pågående rektorsutbildning är meriterande.

Du har en helhetssyn kring vad som främjar elevers lärande och utveckling. Du känner ett genuint engagemang för våra barn och ungdomar i stadsdelen. Du ska ha förmåga att uppmuntra dina medarbetare till en pedagogisk dialog och utveckling. Du måste vilja arbeta i team och i en nära samverkan med våra andra skolledare, så att vi säkerställer kvalitén i stadsdelens skolor.

Utvecklingen mot ökad måluppfyllelse kräver att du är resultat- och målorienterad samt har förmåga att på ett lyhört och prestigelöst sätt kommunicera med dina kollegor och medarbetare. Du ska vara väl förankrad i de styrdokument som gäller.

En god förmåga att skapa struktur i verksamheten är tillsammans med gott omdöme, samarbetsförmåga och kreativitet viktiga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-13
Referensnummer: 377/17

Andra uppgifter:

Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl a friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Päivi Malmsten
Områdeschef, skola
Telefon: 076-127 38 34

Eva Heed
Facklig företrädare för Lärarnas Riksförbund
Telefon: 031-366 50 00

Tomas Johansson
Facklig företr SACO/ Sveriges Skolledarförbund
Telefon: 031-368 57 59

Fackliga företrädare:

Andrea Meiling
Lärarförbundet
Telefon: 031-701 55 00

Anja Hörnlund
Lärarförbundet Skolledare
Telefon: 031-3663345

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster