VA-ingenjör

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun, är en expanderande kustkommun med ca 25000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Sektor Samhällsbyggnad har en central roll i att skapa en attraktiv och hållbar kommun, där människor trivs att bo och verka. Vi arbetar för att utveckla kommunen inom många olika områden – till exempel plan och bygg, miljö- och hälsoskydd, mark och exploatering, vatten och avlopp, avfall, kart och mät, idrottsanläggningar, bostadsanpassning, färdtjänst, hamn samt gata och park.

Kontoret är placerat centralt i Stenungsund med närhet till restauranger, shopping och kollektivtrafik.

VA-enheten består idag av 6 medarbetare som tillsammans bl.a. ansvarar för att kort- och långsiktigt planera för och projektleda utbyggnaden av den kommunala VA-anläggningen. Kommunen expanderar kraftigt och vi behöver nu dig till vår grupp! Vi är ett bra team där alla ges möjlighet att arbeta brett med VA-frågor.

Arbetsuppgifter:

Som VA-ingenjör, med inriktning mot underhåll- och förnyelsearbete av befintligt nät, ansvarar du bl.a. för den kort- och långsiktiga planeringen av utbyggnads- och underhållsarbetet på nätet och fungerar som en länk mellan beställarsidan och utförarsidan. Vi har höga målsättningar vad det gäller att minska utläckage av vatten och minska tillskottsvatten och har tagit fram bl.a. vatten- och spillvattenmodeller som kommer att hjälpa oss i det spännande arbetet.
I tjänsten ingår att arbeta strategiskt med drift- underhålls- och förnyelseplanering (DUF-plan) och att genomföra nödvändiga VA-utredningar internt eller genom anlitade konsulter.

Utredningarna kan vara av enklare karaktär till större utredningar gällande ledningsdragningar och utbyggnad av ledningsnätet till olika VA-områden. Utredningarna omfattar både tekniska, ekonomiska och juridiska aspekter.

I uppdraget ingår även att planera kommande ombyggnationer och nyexploateringar i samarbete med andra enheter och du medverkar därmed i den långsiktiga planeringen av den framtida VA-försörjningen. Du deltar även i den grupp som upprättar förfrågningsunderlag för entreprenadupphandlingar och konsultupphandlingar.

Vi erbjuder en omväxlande och spännande tjänst inom VA-området med stora möjligheter att själv styra sitt arbete, ett bra team med trevliga kollegor där alla är en viktig del, mycket stora utvecklings- och utbildningsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och fritid!

Kvalifikationer:

Du har eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning. Du har erfarenhet från VA-branschen och mycket kompetens kring kommunal VA-teknik eller erfarenheter som bedöms som likvärdiga.
Erfarenhet av projektledning/projektering inom VA är meriterande liksom kunskap om teknik gällande anläggningsarbeten.
Vi är en verksamhet i utveckling och för att trivas hos oss har du en stark drivkraft och en positiv inställning. Dina åsikter är viktiga för oss och du blir delaktig i utvecklingsprocesserna. Du har ett engagemang för det du gör och du tycker om att hålla god ordning genom struktur och planering.

Du tycker att det är stimulerande att arbeta i grupp och driva utredningar och projekt, men du har också förmågan att arbeta självständigt. Arbetet kommer att innebära mycket kontakter med såväl medarbetare som konsulter och entreprenörer, vilket kräver god social förmåga och att du har lätt för att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift.
Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Körkort B är ett krav.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform:  Lön enligt överenskommelse.
Tillträde: Tillträde snarast. Urvalet sker löpande, så välkommen med din ansökan omgående.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-31
Referensnummer: A698966

Andra uppgifter:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Björn Alm-Ekenberg
Teknisk chef
Telefon: 0303-73 26 45
E-post: bjorn.alm-ekenberg@ stenungsund.se

Fackliga företrädare:

De fackliga förbunden nås via kommunens växel
Telefon: 0303-73 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster