Personalkonsult

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun, är en expanderande kustkommun med ca 26000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

I sektor stödfunktioner ingår bl.a. Personal, Ekonomi, Kansli, Fastighet, Information & teknik, Näringsliv, Måltid, Folhälsa och Lokalresursplanering.

Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som utifrån ett konsultativt arbetssätt vill stödja chefer i deras personalarbete.

Du är en generalist med bred kompetens inom personalområdet och erfarenhet av personalarbete från stora organisationer är önskvärt.

Du kommer att arbeta med alla typer av frågor inom personalområdet såsom: arbetsmiljö, rehabilitering, konsultation i personalärenden, arbetsrättslig rådgivning samt rekrytering m.m.

Vi arbetar i en mycket systemintensiv verksamhet, med flera nya datasystem under 2016 och 2017 inom personalområdet, vilka ytterst är viktiga stödverktyg gentemot kommunens övriga verksamheter. En betydelsefull del av uppdraget som personalkonsult är att driva och bidra till utvecklingen av stödsystemen så att de används så effektivt som möjligt i syfte att stödja de kommunala verksamheterna inom personalområdet.

Kvalifikationer:

Vi söker en framtida medarbetare som har högskoleexamen som personalvetare och erfarenhet av personaltjänstemannaarbete i en konsultativ roll, ifrån en större arbetsgivare.

Det är viktigt att du som person är en lagspelare, men att du också är van vid att arbeta självständigt och har förmågan att driva och slutföra uppdrag på ett strukturerat och systematiskt sätt. Du har också förmåga att samordna och ansvara för att hålla ihop aktiviteter där flera olika aktörer är involverade. Det är också viktigt att du är bekväm med moderna verksamhetsdatasystem och ständigt använder dessa som stöd i att utveckla arbetet ytterligare.

En generellt sett god datamognad, en positiv inställning till digitalisering och ett intresse för utveckling av dessa frågor, är en förutsättning för att kunna fungera väl i tjänsten.

Du uppskattar att arbeta konsultativt och coachande och är en kommunikativ person som har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi kommer lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs. Yrkeslivserfarenhet inom personalområdet eller annan erfarenhet som arbetsgivaren prövar likvärdigt.
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. Vi tillämpar individuell lönesättning.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-11
Referensnummer: A734295

Andra uppgifter:

Intervjuer beräknas hållas 13/12, 15/12 fm och 19/12 em.

Vi undanber oss vänligen, men bestämt, kontakt med försäljare av rekryteringstjänster i aktuell rekrytering.

Upplysningar lämnas av:

Christer Larsson
Personalchef
Telefon: 0303-738143
E-post: christer.larsson@ stenungsund.se

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster