Dataskyddsombud

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun, är en expanderande kustkommun med ca 26000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Sektor Stödfunktioner är en kommungemensam funktion som skall underlätta och effektivisera för verksamheterna. Här ingår bland annat ekonomi, personal, kansli, kommunikation, fastighet och måltid.

Arbetsuppgifter:

Vill du bidra till att göra kommunens informationshantering säkrare? Är du jurist med intresse för IT och informationssäkerhet?

I maj 2018 kommer en ny EU-förordning om dataskydd att gälla som lag i alla medlemsstater och ersätter den nuvarande personuppgiftslagen (PuL). Den nya dataskyddsförordningen ställer nya och högre krav på organisationens hantering av personuppgifter. Förordningen ställer också krav på arbetsuppgifter och kompetens hos ett dataskyddsombud som vi nu söker.

Tjänsten är placerad på Stenungsunds kommun. Under en period kommer du att arbeta med frågorna i både Stenungsunds och Tjörns kommun då Tjörns kommun kommer att köpa en del av tjänsten under en begränsad tid.

I rollen som dataskyddsombud kommer du att leda arbetet med att utveckla informationssäkerhetsarbetet och bygga upp en ny funktion som dataskyddsombud. Du kommer att driva utvecklingsarbetet i en decentraliserad organisation som ställer krav på ett gediget förankringsarbete.
Du kommer att arbeta nära med bl a säkerhetssamordnare, IT-strateg, jurist, verksamhetsutvecklare IT och kommunikatörer.

Som dataskyddsombud ska du kontrollera att personuppgifter behandlas på ett korrekt och lagligt sätt samt informera och ge råd om dataskyddsförordningen och angränsande regler. Du ska fungera som kontaktpunkt för tillsynsmyndigheten och för registrerade personer. Du har ett övergripande samordningsansvar för informationssäkerhetsarbetet i båda kommunerna. Du har en självständig roll i organisationen.

Du ska vidare vara ett kunskapsstöd tillsammans med sakkunniga inom kommunen, identifiera kompetensutvecklingsbehov och genomföra utbildningar samt bistå i utredningar kopplade till området. Upprätta styrdokument, strategier och personuppgiftsbiträdesavtal och stödja kommunernas verksamheter i att omsätta dessa i praktiska anvisningar och guider.

Kvalifikationer:

Du ska ha en juridisk examen eller högskoleexamen som bedöms likvärdig. Du ska ha goda kunskaper om personuppgiftslagen och vi ser också gärna att du är insatt i den kommande dataskyddsförordningen. Du bör ha förståelse för IT och kunskap om kommunernas ansvarsområden och verksamhetsformer. Meriterande är tidigare arbete som projektledare. Du bör ha en god pedagogisk förmåga och ska kunna arbeta strukturerat och målinriktat. Du är kommunikativ och trivs i en roll med många kontaktytor. Vi ser att du är en öppen person med förmåga att ta egna initiativ och driva utveckling framåt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-02-01. Inför tillsättning av tjänsten kommer arbetsgivaren att kontrollera svenskt medborgarskap, begära registerkontroll samt göra en säkerhetsprövning.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-31
Referensnummer: A737633

Andra uppgifter:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Doris Eliasson
Kanslichef
Telefon: 0303-738324
E-post: doris.eliasson@ stenungsund.se

Fackliga företrädare:

De fackliga företrädarna nås via kommunens växel
Telefon: 0303-73 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster