Skolkurator till Brunnsboskolan

Norra Hisingen är en av Göteborgs 10 stadsdelsförvaltningar med ca 3500 medarbetare. I stadsdelen bor 49 000 invånare och området sträcker sig över en stor geografisk yta med varierad bebyggelse, landsbygd och naturområden. Vår uppgift är att erbjuda god service med hög kvalitet till invånarna och att verka för att Norra Hisingen ska vara ett attraktivt område att växa upp, utbildas, bo, arbeta och åldras i. Vi erbjuder dig ett meningsfullt och omväxlande arbete med möjlighet att utvecklas i din yrkesroll.

Arbetsuppgifter:

Är du bra på att bygga upp och vårda goda relationer? Vill du arbeta i ett team tillsammans med andra skolkuratorer med möjlighet till samarbete och stöttning? Då kan det här vara ett jobb för dig!

Brunnsboskolan ligger på centrala Hisingen och är en mångkulturell F-9 skola med cirka 700 elever. På skolan finns musikklasser som främst fokuserar på körsång och i de yngsta åldrarna samarbetar vi med kulturskolan och El Sistema. Våra elever kommer från världens alla hörn och på skolan studerar även nyanlända elever.

Vi söker nu en skolkurator! Du kommer tillsammans med specialpedagoger, skolsköterskor, ytterligare skolkuratorer, skolpsykolog och rektorer ingå skolans elevhälsoteam. Tillsammans arbetar vi för att stödja eleverna i deras skolgång och sociala situation. Du kommer att ingå i ett team tillsammans med Brunnsboskolans två andra skolkuratorer där ni arbetar tätt ihop och tar hjälp av varandra. Du kommer i första hand att stödja åk 4-6 men även stötta upp på andra delar av Brunnsboskolan vid behov.

Vi sätter elevernas mående och en god måluppfyllelse i främsta rummet och som skolkurator hos oss arbetar du förebyggande och hälsofrämjande tillsammans med elevhälsans övriga professioner. Du leder också arbetet i skolans trygghetsgrupp, där pedagoger och elevhälsopersonal arbetar förebyggande enligt skolans likabehandlingsplan. Du arbetar med utredningar, uppföljningar och dokumentation i händelse av kränkningar och trakasserier. Vid behov handleder du pedagoger och arbetslag i studiesociala frågor. I arbetet med enskilda elever gör du sociala utredningar som ligger till grund för rektors och elevhälsans beslut. Vid behov deltar du även i möten enligt Västbus riktlinjer.

Vi erbjuder dig ett spännande och meningsfullt arbete med möjlighet att göra skillnad!

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har socionomexamen och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete som skolkurator i grundskolan.

För tjänsten som skolkurator behöver du ha en god känsla för kvalitet i dokumentation och planering samt goda kunskaper om lagstiftning som reglerar skolans verksamhet, om sekretess och om kommunal förvaltning. Vi använder journalsystemet PMO för att systematiskt dokumentera pågående elevhälsoarbete och ser gärna att du har tidigare erfarenhet det.

Som person är du lyhörd och har en mycket god förmåga att bygga upp och vårda goda relationer till elever, vårdnadshavare, skolpersonal och aktörer utanför skolan som är betydelsefulla för våra elever. I rollen som skolkurator har du ett brett register av arbetsmetoder och det är av stor vikt att du har en god förmåga att anpassa metod efter elevernas behov av insatser. Vi värdesätter din förmåga att arbeta strukturerat, lösningsfokuserat och systematiskt, men du behöver också vara empatisk, lugn och stabil för att känna dig trygg i svåra samtal med elever och vårdnadshavare.

Om du är rätt person för oss erbjuder vi dig ett spännande och meningsfullt arbete på vår skola. Välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-14
Referensnummer: A743103

Andra uppgifter:

Med hänvisning till lag SFS 2010:801 måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Urval och intervjuer sker löpande.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

I Norra Hisingen arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Anna Koppfeldt Sandström
Rektor Brunnsboskolan F-3
Telefon: 031-366 86 55

Estera Brändström
tf Rektor Brunnsboskolan 4-6
Telefon: 031-366 83 89

Fackliga företrädare:

Magnus Lagström
SSR
Telefon: 031-366 64 22

Sophie Wikman
Vision
Telefon: 031-366 88 22

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster