Förhandlingsspecialist

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Stadsledningsförvaltningen erbjuder stöd och service till övriga förvaltningar i Mölndals stad samt styr och driver utveckling inom bland annat ekonomi, juridik, upphandling, IT, kommunikations- och kanslifrågor samt HR. Förvaltningen har omkring 180 medarbetare. Vi erbjuder dig en central och kommunövergripande roll med breda kontaktytor. I vårt arbete värderar vi professionalitet, etik och omtanke om varandra. Vi är väl framme inom många områden men det finns även mycket vi kan bli bättre på och utvecklas inom. Tjänsten är organisatoriskt placerad direkt under HR-chefen.

Arbetsuppgifter:

Du är avdelningens specialist inom arbetsrätt och har förhandlingsansvar för alla olika typer av avtal och tvister. Du leder förhandlingar, utför omvärdsspaning och ger kvalificerad rådgivning till stadens högsta chefer. I rollen förväntas du genomföra komplexa arbetsrättsliga analyser och bedömningar utifrån lagstiftning, kollektivavtal, domstolspraxis och förarbeten. Du är HR-konsulternas stöd och bollplank i tolkningar, utredningar, tviste- och kollektivavtalsförhandlingar.

I rollen som förhandlingsspecialist ansvarar du för att driva samverkansfrågor och främja fackliga relationer. Du deltar i lönebildningsprocessen samt utvecklar och säkerställer en gemensam riktning gällande tolkning och tillämpning av lagar och avtal inom det arbetsrättsliga området. Vidare innebär tjänsten både strategiskt och operativt arbete samt är ett spännande och utmanande uppdrag med stort utvecklingsfokus. Du kommer arbeta både självständigt och i nära samarbete med dina kollegor.

Ytterligare arbetsuppgifter består av att:
• vara Mölndals stads arbetsrättsliga expert
• tillsammans med HR-chefen ha det yttersta ansvaret för kommunens lönestrategiska utvecklingsarbete. Medverka i löneöversynsprocessen som leds av HR-avdelningen
• ansvara för utveckling och tolkning av kommunens samverkansavtal, personalstadga och delegeringsordning, de politiska arvodesbestämmelserna samt strategiska pensionsfrågor
• leda och medverka i olika utvecklings- och utredningsprojekt, i första hand kopplade till arbetsrätt, lagar och avtal

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleexamen inom HR, juridik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. För att matcha kraven i uppdraget ser vi att du har ett stort engagemang och intresse för arbetsrätt och fackligt arbete samt flera års gedigen erfarenhet av att tolka, utveckla, utbilda och ge konsultativt stöd i lagar och avtal till specialister och chefer. Du är van vid att leda arbetsrättsliga processer som förhandlingar och tvister och har god förmåga att ta initiativ, samarbeta och lösa problem. Detta kräver både mod och lyhördhet samt att du är en smidig, relationsskapande person med vana att samverka med andra människor. Vi vill att du har god kommunikativ förmåga, kan uttrycka dig väl i svenska språket och kan skapa förståelse för processer och fakta inom hela ansvarsområdet.

För att lyckas i uppdraget krävs god förmåga att kunna arbeta självständigt och strukturerat. Du kan hantera komplexa frågor, analysera och ta in fakta samt göra bedömningar och överväganden. Du är bra på att hantera oförutsedda händelser och kan snabbt prioritera och verkställa. Andra viktiga egenskaper är hög integritet, positiv auktoritet samt att du är förtroendeskapande och bemöter andra människor med stor respekt, oavsett funktion.
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-21
Referensnummer: A741985

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Maria Bergman
HR-chef
Mobiltelefon: 0708-78 34 05
Telefon: 031-315 17 78
E-post: maria.bergman@molndal.se

Agneta Wagner tf HR chef 29/12-11/1
Enhetschef
Mobiltelefon: 070-7692892
Telefon: 031-315 17 73

Fackliga företrädare:

Martina Halldin
Vision
Telefon: 031-3153562
E-post: martina.halldin@ molndal.se

Åsa Kramér
SACO
Telefon: 031-315 10 00
E-post: asa.kramer@molndal.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.



<< Tillbaka till listan över lediga tjänster