Byggnadsinspektör / Tillsynshandläggare

Partille kommuns vision är att man ska leva mitt i det goda livet. Våra 37 000 invånare och människor som arbetar och verkar i kommunen ser vi som våra kunder. Det är upp till oss 2 800 anställda, att leverera kvalitet och service som innebär att det ska vara gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Internt arbetar vi med en gemensam kultur för alla anställda som rustar oss för uppdraget. Värdeorden i kulturarbetet är allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Arbetsuppgifter:

Då Partille är mitt uppe i en expansiv period med att gå från förort till förstad, kommer många av dina arbetsuppgifter vara utmanande och komplexa. Denna tjänst består av två lika stora delar. Som byggnadsinspektör (50 %) är dina främsta uppgifter rådgivning, handläggning av startbesked, teknisk samråd samt slutbesked. Som tillsynshandläggare (50 %) handlägger du ärenden som faller inom ramen för bygg- och miljönämndens tillsynsansvar enligt PBL, såsom olovligt byggande, ovårdade tomter och fastigheter, vård och underhåll av byggnadsverk, enkelt avhjälpta hinder, OVK, hissar och lyftanordningar mm.

Som byggnadsinspektör/ tillsynshandläggare ingår du i byggenhetens arbetslag och ska delta i gemensamma arbetsgrupper och möten som är relevanta för ditt uppdrag. Att bereda och presentera ärenden för bygg- och miljönämnden är en del av det vardagliga arbetet. Arbetet bedrivs självständigt och med stort eget ansvar samtidigt som arbetsgruppens samsyn är överordnad.

Kvalifikationer:

Vi söker en byggnadsinspektör med byggteknisk bakgrund så som civil- högskole- eller gymnasieingenjör eller motsvarande adekvat utbildning. Goda kunskaper inom plan- och bygglagen samt Boverkets byggregler är en förutsättning likväl som förståelse för att arbeta i en politisk styrd organisation. Erfarenhet inom yrket samt då gärna inom tillsynsområdet är en merit.

Eftersom du kommer att arbeta tätt tillsammans med dina kollegor och även ha många kontakter med allmänhet och verksamhetsutövare, lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper så som samarbetsförmåga, lyhördhet samt god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Tjänsten ställer krav på att du är noggrann och kvalitetsmedveten. Vi vill att du tycker det är viktigt med kunden i fokus och att du uppskattar den rådgivande rollen. Du har även en väl utvecklad förmåga att planera, organisera och strukturera ditt arbete på ett, för situationen, effektivt sätt.

Du behöver ha B-körkort. Bilpool finns i kommunen.

Erfarenhet är meriterande.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-11
Referensnummer: A733485

Andra uppgifter:

Urval sker löpande under processen.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Tobias Persson
Vikarierande Bygglovschef
Telefon: 031-792 12 52

Fackliga företrädare:

Tobias Hallenberg
Facklig företrädare SACO/Byggnadsinspektör
Telefon: 031-792 14 99
E-post: tobias.hallenberg@ partille.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster