Sektorsamordnare/ verksamhetsutvecklare lokaler till Utvecklingsenheten

Med hjärtat i historien och blicken mot framtiden är vi en kraftigt växande kommun i Göteborgsregionen. Här finns över 42 000 invånare, två fästningar, handelsstaden Kungälv och seglingsmetropolen Marstrand, allt detta en kvart från centrala Göteborg. Kungälvs kommun är en värderingsstyrd organisation med medborgarfokus, helhetssyn och lärande som våra kärnvärden. Kungälvs kommun arbetar enligt principen en förvaltning. Vårt mål är att samordna övergripande processer och kommunplanering utifrån ett helhetstänkande i en förvaltning.

Du kommer att vara placerad på utvecklingsenheten inom sektor Bildning och lärande. På utvecklingsenheten är vi 15 medarbetare som tillsammans utgör ett brett stöd till huvudman, verksamhetschefer och förskolechefer/rektorer. Våra huvuduppdrag är lokalsamordning/fastighetsfrågor, systematiskt kvalitetsarbete, administration, insyn/tillsyn av fristående verksamheter, juridik, IT, beredning av politiska ärenden etc. Din arbetsplats kommer att vara placerad i Stadshusets nya och fräscha aktivitetsbaserade kontor i Kungälvs centrum. Vi hoppas att du vill bli en av oss!

Utöver utvecklingsenheten så kommer du också att ingå i den förvaltningsgemensamma lokalfunktionen, som leds av kommunens lokalstrateg med uppdrag att samordna och prioritera utifrån kommunens lokalbehovsanalyser och aktivt stödja lokalprojekt från behovsbeskrivning och idé till överlämning och utvärdering.

Arbetsuppgifter:

I rollen som sektorsamordnare/verksamhetsutvecklare lokaler utgör du en aktiv länk mellan verksamhet och lokaler. Du utgör bryggan mellan sektorn och fastighetsavdelningen samt representerar hyresgästperspektivet å sektorns vägnar. Tjänsten som sektorsamordnare/verksamhetsutvecklare lokaler innefattar bland annat att Du ska:
• delta i förvaltningsgemensam lokalgrupp
• vara mottagarrepresentant och medverka i processer vid nybyggnation och ombyggnation
• initiera, förankra och leda förstudier, beställningsunderlag, funktionsprogram
• utarbeta lokalbehovsanalyser och företräda sektorns intressen i tidiga skeden
• utgöra konsultativt stöd i lokalfrågor till sektorns ledningsgrupp men även till övriga chefer inom förvaltningen
• utfärda tjänsteskrivelser och beslutsunderlag (verksamhetsperspektivet)
• omvärldsbevaka utvecklingen av pedagogiska miljöer

De olika delarna av uppdraget syftar alla till att skapa en så effektiv och kvalitativ hantering av lokalfrågorna som möjligt utifrån verksamhetens behov. Som sektorsamordnare/verksamhetsutvecklare lokaler har du en nyckelroll i arbetet att bidra till att bästa möjliga lärmiljöer skapas för Kungälvs barn och elever!

Kvalifikationer:

Vi söker dig som vill bidra med att hålla en hög kvalitet genom att du är analytisk, strukturerad, initiativ- och ansvarstagande med en förmåga att se samband mellan helhet och detaljer. Du behöver vara en utåtriktad person som har lätt för att samarbeta och etablera kontakter med olika aktörer såväl internt som externt. Många av uppdragen kan ha långa tidsperspektiv och därför behöver du ha förmågan att förbli motiverad och drivande för att nå framåt. I rollen är det också viktigt att kunna kommunicera budskap på ett tydligt sätt både i tal och i skrift.

Vi tror att du har en bakgrund och utbildning, antingen som skolledare eller inom kommunal fastighetsförvaltning. Du bör ha erfarenhet av process- och projektarbete, samordning samt utredning i planering och genomförande av investeringar inom offentlig verksamhet. Du besitter flera års relevant yrkeserfarenhet, gärna från arbete inom eller mot pedagogiska verksamheter. Det är meriterande om du har arbetat i ledande befattning.

Vi ser fram emot din ansökan. Välkommen till oss i Kungälv!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-24
Referensnummer: A703461

Andra uppgifter:

Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
KUNGÄLVS KOMMUN HAR UPPHANDLADE AVTAL.

Upplysningar lämnas av:

Anneli Holmén Hilding
Utvecklingschef
Telefon: 0303 - 239270

Fackliga företrädare:

Peter Hvass
Lärarförbundet
Telefon: 0767 - 73 28 77, 0303 - 23 95 01

Maria Sandberg
Sveriges ingenjörer
Telefon: 0303 - 239665

Sabina Johansson
Vision
Telefon: 0303 - 239644

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster