Skriv ut annons Skicka via e-post

Tillgängliga språk: Svenska

Överläkare/Specialistläkare till Hudmottagningen i Helsingborg

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

På Hudmottagningen på Helsingborgs lasarett bedriver vi specialiserad vård inom dermatologi och venereologi/sexuell hälsa. Vi utreder och behandlar alla olika hudsjukdomar och hudtumörer samt har en stor hudtumörkirurgisk verksamhet. Vi bedriver certifierad universitetssjukvård sedan 2016, vilket inkluderar aktiv forskning och undervisning av studenter på Läkarprogrammet.

Vi är en mycket välfungerande enhet med sju specialister och fem egna ST-läkare i dermatovenereologi. Vi utbildar randande ST-läkare från primärvården och deltar i AT-läkarundervisning, både teoretiskt och kirurgiskt.

Vi som arbetar på hudmottagningen består av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor samt medicinska sekreterare och vi lägger stor vikt vid att alla ska trivas på arbetsplatsen. I februari 2018 kommer vi att flytta till nya fräscha lokaler på Helsingborgs Lasarett.

Verksamhetsområde Specialiserad hudsjukvård ingår i Division Somatisk hudsjukvård inom förvaltning Skånevård Sund i Region Skåne. Sammanlagt har verksamhetsområdet cirka 60 anställda. Verksamheten bedrivs som vårdval i Helsingborg, Trelleborg, Ängelholm och Landskrona med stor självständighet för respektive mottagning samtidigt som det finns gemensamma resurser för övergripande frågor av medicinsk och/eller administrativ karaktär. Vi som arbetar på Hudmottagningarna i Helsingborg, Trelleborg, Ängelholm och Landskrona har ett nära samarbete.

Arbetsuppgifter

I första hand söker vi Dig som vill arbeta som överläkare. Även du som är specialistläkare i dermatovenereologi, men ännu inte har tillräcklig erfarenhet för överläkartjänst, är välkommen med din ansökan. Arbetet består av vanligt förekommande arbetsuppgifter för överläkare/specialistläkare och deltagande i ovan beskriven utbildningsverksamhet.

Kvalifikationer

För denna tjänst söker vi dig som är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård, samt är specialistutbildad inom område hud- och könssjukdomar. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

För oss är det viktigt att du är ansvarstagande, flexibel och en lösningsfokuserad person som tycker om att lära ut och dela med dig av din kunskap. Vi ser gärna att du har ett intresse för forsknings- och utvecklingsarbete samt lägger fokus på vård med hög kvalitet. För att trivas hos oss är det viktigt att du tycker om att arbeta i team och vill bidra till en god stämning och ett väl fungerande samarbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

  Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2017-12-26

Referensnummer:   A733403

Välkommen att söka genom att:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

  Arbetstiden är dagtid, måndag-fredag.

Kontakt

Kontaktperson

Cecilia Svedman Verksamhetschef 042-406 10 90

Facklig företrädare

Annika Steinmann Läkarförbundet 042-406 35 59

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Sund är en av Region Skånes fyra sjukvårdsförvaltningar. Utöver nedanstående sjukvårdsutbud, bedriver förvaltningen även forskning i egen regi och i samarbete med externa aktörer, där Medicinska fakulteten vid Lunds universitet är största samarbetsparten.
• De somatiska sjukvårdsverksamheterna består av ett akutsjukhus som bedrivs vid Helsingborgs lasarett och tre närsjukhus Lasarettet i Landskrona, Lasarettet Trelleborg och Ängelholms sjukhus.
• Hälsovalsverksamhet bedrivs inom primärvårdsnivå så som vårdcentraler, barnhälsovård och mödrahälsovård inom nordvästra Skåne, Landskrona/Svalöv och Trelleborg, Svedala och Vellinge.
• Psykiatri Skåne tillhandahåller en likvärdig psykiatri för alla medborgare i Region Skåne.

Utöver detta bedriver förvaltningen tre regionövergripande uppdrag:
• Psykiatri
• Centrum för primärvårdsforskning (CPF)
• Kompetenscentrum för primärvård (KCP)

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.