Sök jobbet här

Skriv ut

Ekonomihandläggare med inriktning mot leverantörsreskontra

Arbetsplatsbeskrivning

Bolagsverket skapar goda förutsättningar för näringslivet och vill ge företagsamma människor möjlighet att förverkliga sina drömmar. Det ska gå snabbt, bli rätt och vara enkelt att starta och driva företag. Vi möter utvecklingen i samhället med moderna tjänster och vår värdegrund är kompetens, engagemang och kundnytta.
Vi finns i Sundsvall och är drygt 550 anställda. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en god arbetsmiljö som kännetecknas av respekt för allas lika värde.
Vi erbjuder ett arbete i en dynamisk miljö med utmanande arbetsuppgifter, ansvar och tid att leva.
- Jobba hos oss!

Ekonomisektionen arbetar både med kund- och leverantörsreskontra.
Kundreskontran innebär att ansvara för bokföring av inbetalningar avseende registreringsärenden och fakturor, utredning av oidentifierade inbetalningar, indrivning av obetalda fakturor och förseningsavgifter samt återbetalningar.
Leverantörsreskontran innebär bl. a. granskning av leverantörsfakturor, utbetalningar samt viss uppföljning.
Inom både kund- och leverantörsreskontran sker övrigt bokföringsarbete samt avstämning av konton. Sektionen ansvarar även för inköp och resebokningar.

Arbetsbeskrivning

Som ekonomihandläggare med inriktning leverantörsreskontra kommer du främst att arbeta med bokföring och avstämningsarbete.
I arbetet ingår även beställning av inköp och resebokning. Det kan bli aktuellt med andra arbetsuppgifter beroende på behov, vilket innebär att du behöver vara flexibel och beredd att rycka in där det behövs. Ekonomihandläggarna arbetar nära varandra i ett öppet arbetsklimat och är engagerade i att själva skapa ständiga förbättringar av rutiner och arbetssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en 3-årig gymnasie utbildning inom ekonomi eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig och minst tre års erfarenhet av redovisningsarbete på en ekonomiavdelning.
Vi ser det som meriterande om du har arbetat i ekonomisystemet Agresso.
Arbetet innebär att du kommer behöva följa rutiner, riktlinjer och instruktioner. Som person behöver du vara noggrann, flexibel och van att arbeta självständigt. Du behöver också ha god samarbetsförmåga, vara stresstålig och våga fatta självständiga beslut.
Du kan formulera och uttrycka dig bra i svenska både i tal och skriftlig. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och att du kompletterar befintlig grupp.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

  Tillträde snarast, efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-08-27

Referensnummer:   40/17

Välkommen att söka genom att:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson

Miriam Elffors Vik sektionschef 076-115 86 65

Facklig företrädare

Fackliga representanter för SACO, SEKO och ST 0771-670 670

Övrigt

Då vi har valt våra kanaler, så undanber vi oss alla erbjudande om rekryterings- och annonshjälp.