Sök jobbet här

Skriv ut

Sektionschef ekonomisektionen

Arbetsplatsbeskrivning

Bolagsverket skapar goda förutsättningar för näringslivet och vill ge företagsamma människor möjlighet att förverkliga sina drömmar. Det ska gå snabbt, bli rätt och vara enkelt att starta och driva företag. Vi möter utvecklingen i samhället med moderna tjänster och vår värdegrund är kompetens, engagemang och kundnytta.
Vi finns i Sundsvall och är drygt 550 anställda. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en god arbetsmiljö som kännetecknas av respekt för allas lika värde.
Vi erbjuder ett arbete i en dynamisk miljö med utmanande arbetsuppgifter, ansvar och tid att leva.
- Jobba hos oss!

Arbetsbeskrivning

Ekonomisektionen arbetar med kund- och leverantörsreskontra vilket innebär bl a att ansvara för bokföring av inbetalningar avseende registreringsärenden, fakturor, utredning gällande oidentifierade inbetalningar, indrivning av obetalda fakturor och förseningsavgifter samt återbetalningar. Leverantörsreskontran innebär bl. a. granskning och kontering av leverantörsfakturor, utbetalningar samt viss uppföljning. Inom både kund- och leverantörsreskontran sker övrigt bokföringsarbete samt avstämning av konton. Sektionen ansvarar även för inköp och resebokningar samt att bereda upphandlingar och förvalta och följa upp avtal för den verksamhet man ansvarar för.

Som sektionschef kommer du att ha ansvar för produktion och kvalitet samt personalansvar för 17 medarbetare. Du kommer tillsammans med medarbetarna arbeta med att vidareutveckla och effektivisera arbetssätten inom sektionens verksamhetsområden samt jobba med frågor kopplade till grupputveckling. Du ingår i ekonomienhetens ledningsgrupp och kommer tillsammans med övriga chefer bidra till enhetens verksamhetsutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande erfarenhet och utbildning som vi bedömer som likvärdig. Vi vill att du har arbetat inom ekonomiområdet och då i första hand med redovisningsfrågor. Det är meriterande om du har erfarenhet av betalningsverksamhet och inköpsområdet och om du lett en verksamhet med olika yrkeskompetenser. Vi ser även att du har erfarenhet från chefs- eller ledaruppdrag.

Som person är du strukturerad, ansvarsfull, kvalitetsmedveten och självgående. Du är genuint intresserad av människor och har förmåga att inspirera dina medarbetare till att utveckla sig själva och gruppen samt sektionens verksamhet. Som ledare är du lyhörd, tydlig i din kommunikation och kan skapa positivt arbetsklimat och laganda.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du är rätt person för uppdraget.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

  Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2017-08-27

Referensnummer:   38/17

Välkommen att söka genom att:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson

Monica Lundqvist Enhetschef 060-18 45 11

Facklig företrädare

Fackliga representanter för SACO, SEKO och ST 0771-670 670

Övrigt

Vi undanber oss alla erbjudande om rekryterings- och annonshjälp.