Sök jobbet här

Skriv ut

Kommunikatör med strategisk inriktning

Arbetsplatsbeskrivning

Bolagsverket finns i Sundsvall och har i uppdrag att ge goda förutsättningar för näringslivet. Det ska gå snabbt, bli rätt och vara enkelt att starta och driva företag. I samverkan med andra aktörer bidrar vi till en enklare vardag för företag och företagande och våra mål syns i vår vision - Tillsammans för ett enkelt företagande!
Bolagsverket registrerar företag och ändringar i företag samt tar emot årsredovisningar. Hos oss kan du också köpa och söka företagsfakta från våra register. I samverkan med andra aktörer bidrar vi till en enklare vardag för företag och företagande.
Vi är drygt 550 anställda och hos oss får du möjlighet att utvecklas genom intressanta arbetsuppgifter.
Bolagsverket är en myndighet med högt förtroende hos våra kunder och vi är inne i ett spännande skede med digitalisering i fokus. Till myndighetens kommunikationsenhet söker vi dig som har flerårig erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete.

Kommunikationsenheten ingår i kundmötesavdelningen och vår uppgift är att bidra till att Bolagsverkets kundmöten är effektiva och trygga – vi ska göra det enkelt för våra kunder att snabbt hitta rätt och att utföra sina ärenden. Med strategisk kommunikation bidrar vi till att utveckla kundmötet. Då processen att starta och driva företag innebär kontakter med flera myndigheter och kommuner arbetar vi tillsammans för att samla vår information bland annat via webbplatsen verksamt.se.

På enheten är vi 20 medarbetare. Vi ansvarar för att utveckla och förvalta Bolagsverkets interna och externa kommunikation vilket, exempelvis innebär att ge stöd och råd i kommunikationsfrågor, förändringskommunikation och kommunikativt ledarskap. Även utveckling och förvaltning av extern webbplats, intranät, digitala kanaler, marknadsföring, evenemang, språkvård, översättning samt bild, film och grafisk form ingår i vårt uppdrag.
Arbetsbeskrivning

Som strategisk kommunikatör kommer du att leda, planera och samordna kommunikationsinsatser och ta dig an strategiska och operativa arbetsuppgifter som kräver stort ansvarstagande. Du ska till exempel ge råd och stöd till beställare med budskapsformulering, planering och genomförande av interna och externa aktiviteter. Då Bolagsverket är starkt projektdrivet kommer du även att delta i olika typer av projekt och utvecklingsuppdrag i rollen som kommunikationsstöd med uppgift att analysera kommunikationsbehov och utifrån det initiera och driva olika insatser. Du ska effektivt nå mål och visa resultat.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lägst kandidatexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap, eller motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig. Dina kunskaper i svenska är mycket goda och du har goda kunskaper i engelska. Du har en utmärkt förmåga att formulera dig såväl muntligt som skriftligt.

Du har bred erfarenhet av strategiskt och operativt kommunikationsarbete samt arbete i utvecklingsprojekt. Du är van att driva, planera, genomföra och följa upp kommunikationsinsatser, ge stöd och råd i kommunikativa frågor samt ta fram budskap och kommunikationsplaner.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper som vi bedömer som viktiga för tjänsten och avgörande för att utföra uppdrag professionellt. Att med ödmjukhet våga utmana, finna lösningar och gå från plan till handling är viktiga drivkrafter vi förväntar oss av dig. Som person är du analytisk, utåtriktad, drivande och tar egna initiativ. Du är lyhörd för andras åsikter och fungerar både enskilt och i grupp. Du är prestigelös och med stor personlig mognad och integritet kommunicerar och samarbetar du med personer på olika nivåer. Du tar ansvar, är noggrann och har en god förmåga att självständigt planera ditt arbete samt har en utvecklad känsla för service och kundnytta.

Erfarenhet inom områdena företag och företagande är meriterande liksom erfarenhet av arbete inom den offentliga sektorn. Bolagsverket har hela sin verksamhet i Sundsvall och du förväntas arbeta på plats.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

  Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2017-08-20

Referensnummer:   42/17

Välkommen att söka genom att:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson

Eva Beckman Enhetschef kommunikationsenheten 060-18 45 59 070-672 38 91

Facklig företrädare

Fackliga representanter för SACO, SEKO och ST 0771-670 670

Övrigt

Vi undanber oss alla erbjudande om rekryterings- och annonshjälp.