Simrishamns kommun

« Tillbaka

Lediga jobb

Lärare, vård- och omsorgsprogrammet

Om arbetsplatsen

Välkommen till Simrishamns kommun, som ligger i hjärtat av Österlen, känt för sitt rika kulturliv och sin vackra natur.

Österlengymnasiet är kommunens lärlingsgymnasium och erbjuder en rad lärlings- och yrkesutbildningar. Vi har en lång tradition av att utbilda lärlingar och skolan har ett väletablerat samarbete med Österlens olika arbetsgivare. Våra elever tar studenten med både yrkesexamen och grundläggande behörighet till högskolan. Österlengymnasiet erbjuder även gymnasieskolans introduktionsprogram samt kommunal vuxenutbildning. Vår skola är en mindre enhet med stor närhet mellan elever och personal.

Arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår att planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisning på det gymnasiala lärlingsprogrammet Vård- och omsorg samt i vårdutbildningar inom kommunal vuxenutbildning. Då lärlingsutbildningarna har en stor del arbetsplatsförlagd lärande (APL) innebär uppdraget att regelbundet besöka eleverna på arbetsplatser och där, bland annat, leda bedömningssamtal.

En professionell samverkan med branscherna är en viktig del av uppdraget. Som lärlingslärare ansvarar du även för administration runt anskaffande av praktikplatser.

Som lärlingslärare på Österlengymnasiet deltar du i ett arbetslag som jobbar med utåtriktad marknadskommunikation där du företräder såväl ditt lärlingsprogram som skolan som helhet. Du medverkar i en rad olika marknadsföringsaktiviteter på närliggande grundskolor och vid olika externa event. Du kommunicerar regelbundet på skolans sociala medier om skolas utbildning och lärande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad på yrkeslärareprogrammet inriktning vård- och omsorgslärare alternativt annan behörighet och/eller erfarenhet som är lämpligt för uppdraget.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och engagemang, samt förmåga att skapa förtroendefulla relationer till elever, kollegor samt till våra praktikplatser.

Flexibilitet och helhetssyn är viktiga ledord liksom ledarskap och en tro på alla elevers möjlighet till lärande och utveckling.

Skolorna i Simrishamns kommun arbetar i en digitaliserad undervisningsmiljö. Kompetens och intresse för IKT-frågor är därför meriterande.

Körkort och tillgång till egen bil är ett krav då besök på praktikplatser ingår i tjänsten.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde 2018-01-08.

Intervjuer sker fortlöpande under rekryteringsperioden och anställning kan ske före sista ansökningsdatum.

Ansökan

Ansök senast: 2017-12-03

Referensnummer: A727388 - 2017

Ansök nu

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Christina Bergkvist
rektor
0414-81 95 22 (vx)
christina.bergkvist@simrishamn.se
Susanne Nilsson
verksamhetsplanerare
0414-81 95 22 (vx)
susanne.nilsson2@simrishamn.se

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås över kommunens växel
0414-81 90 00
 

Övrigt

För att möta morgondagens utmaningar eftersträvar Simrishamns kommun mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund.

Anställning sker under förutsättning att ingen övertalig i kommunen behöver tas i anspråk.

Utdrag ut polisens belastningsregister ska uppvisas innan anställning.

I samband med rekryteringen undanbedes bestämt kontakt från annons-
/rekryteringsföretag.

Läs mer:  Österlengymnasiets hemsida

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta  här.
Lediga jobb