Simrishamns kommun

« Tillbaka

Lediga jobb

Socialpedagog, Socionom eller Hälsopedagog, 75-100 %

Om arbetsplatsen

Välkommen till Simrishamns kommun, som ligger i hjärtat av Österlen, känt för sitt rika kulturliv och sin vackra natur.

Korsavadsskolan är ett högstadium med stora möjligheter. Skolan ligger i en fin miljö med närhet till natur. Höstterminen 2018 kommer vi att bli tre hemvister med åldershomogena grupper. Varje hemvist kommer innefatta sex klasser. Totalt har skolan ca 470 elever.

Vi låter mottot barn och unga hörs och syns i Simrishamns kommun genomsyra verksamheten. Skolan arbetar med goda relationer mellan vuxna, elever och vårdnadshavare.

Arbetsuppgifter

Som pedagog verkar du för att eleverna ska få en så god kunskaps- och social utveckling som möjligt. Du bidrar till att skapa miljöer som främjar elevernas närvaro, lärande, utveckling och hälsa. Stödja elevernas utveckling mot skolans mål, initiera förebyggande åtgärder. I samarbete med elevhälsan arbeta med individ- och gruppärenden. Du kommer att ha ett brett kontaktnät och samarbeta med elever, vårdnadshavare, övrig personal på skolan samt vid behov externa kontakter, till exempel BUP, polis, individ och familj. Du kommer att arbeta med mentorskap för de elever som tar stor mentorstid i anspråk och på så sätt avlasta lärare i mentorsuppdraget. På så sätt kommer våra lärare att kunna ägna mer av sin arbetstid till pedagogiska uppdrag. Du kommer samarbeta med skolans samtliga arbetslag och elevhälsa. Tjänsten ingår i ett förebyggande elevhälsoarbete på Korsavadsskolan.

Korsavadsskolan är en 1-1 skola. Det är viktigt att du är van vid att använda dator som pedagogiskt hjälpmedel och administrativt stöd och är bekväm med olika IT-baserade hjälpmedel i undervisningen. Vi använder bland annat Googles alla verktyg dagligen i vårt arbete och Gleerups digitala läromedel. Vi delar gärna våra kunskaper och erfarenheter med varandra och visar varandra goda exempel i verksamheten.

Kvalifikationer

Du har examen från högskola, tex inom pedagogik, hälsa eller beteendevetenskap. Du har erfarenhet av socialt arbete med inriktning mot barn och ungdomar. En förutsättning för att du ska trivas med arbetet är att du tycker om att arbeta med andra människor, att du är kommunikativ, lyhörd och smidig och snabbt kan förhålla dig till förändrade omständigheter. Du är en kreativ problemlösare och hittar nya angreppssätt när det behövs. För att klara arbetet behöver du vara trygg och stabil i dig själv och kunna lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Vi ser det som självklart att du är professionell i ditt bemötande av alla människor. Gärna utbildning i Motiverande samtal eller coach.
Har alltid elevernas bästa i fokus och har höga förväntningar på elevernas kunskapsutveckling.
Har förmåga att skapa trygghet och goda relationer med elever och vårdnadshavare
Har stor digital kompetens som innebär att det är naturligt att använda datorn som arbetsredskap och pedagogiskt hjälpmedel. Erfarenhet i särskildundervisningsgrupp meriterande.

Vi erbjuder dig:
Ett stimulerande klimat
Välutrustade lokaler och en fin miljö
Egen Chromebook
Friskvårdbidrag
Friskvård på kompetensdagar
Kompetensutveckling
Kunniga och trevliga kolleger


Ett gott bemötande

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde 2018-08-13 eller enligt överenskommelse.

Intervjuer sker fortlöpande och anställning kan ske före sista ansökningsdatum.

Ansökan

Ansök senast: 2018-06-20

Referensnummer: A764901 - 2018 - Kopia

Ansök här

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Pia Svensson
Rektor
0414-81 95 87
pia.svensson@simrishamn.se

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås över kommunens växel
0414-81 90 00
 

Övrigt

För att möta morgondagens utmaningar eftersträvar Simrishamns kommun mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund.

I samband med rekryteringen undanbedes bestämt kontakt från annons-
/rekryteringsföretag.

Läs mer:  Korsavadsskolans hemsida

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta  här.
Lediga jobb