Simrishamns kommun

« Tillbaka

Lediga jobb

Bibliotekarie/litteraturpedagog för barn och unga

Om arbetsplatsen

Välkommen till Simrishamns kommun, som ligger i hjärtat av Österlen, känt för sitt rika kulturliv och sin vackra natur.

I kulturhuset Valfisken i Simrishamn bedrivs flera verksamheter som arbetar för barn och unga. Här finns Simrishamns bibliotek, gymnasieskolan Nova Academy, ungdomsverksamheten Benka-dí och delar av Kulturskolan.

Folkbiblioteket är igång med att utforma en ny barn- och ungdomsavdelning och vi söker en bibliotekarie/litteraturpedagog som vill arbeta med oss i den framtida verksamheten.

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara en del av bibliotekets barn- och ungdomsteam och arbeta för att väcka barns och närstående vuxnas läslust. Du genomför programaktiviteter som stimulerar till att läsa, skriva och berätta och du deltar i utvecklingsarbetet inom barn- och ungdomsteamet. Du samarbetar också med andra verksamheter för att främja barns läsning, bland annat genom kommunens Skoldepå som är förlagd till folkbiblioteket.

I tjänsten ingår arbete i vår informationsdisk, som är gemensam för barn- och vuxenavdelningen. Arbetstiden är schemalagd och innehåller helg- och kvällstjänstgöring. Andra arbetsuppgifter kan bli aktuella beroende av dina kompetenser och verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan likvärdig utbildning. Du har erfarenhet av att arbeta i biblioteksverksamhet eller annan kulturell verksamhet för barn och unga, erfarenhet av läsfrämjande arbete och kunskap om barns och ungas litteratur.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Ansökan

Ansök senast: 2017-07-07

Referensnummer: A689690 - 2017

Ansök nu

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Helena Strömquist
Bibliotekschef
0414-81 93 12
Helena.Stromquist@simrishamn.se

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås över kommunens växel
0414-81 90 00
 

Övrigt

För att möta morgondagens utmaningar eftersträvar Simrishamns kommun mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund.

I samband med rekryteringen undanbedes bestämt kontakt från annons-
/rekryteringsföretag.

Lediga jobb