Simrishamns kommun

« Tillbaka

Lediga jobb

Gymnasiehandläggare

Om arbetsplatsen

Välkommen till Simrishamns kommun, som ligger i hjärtat av Österlen, känt för sitt rika kulturliv och sin vackra natur.

Inom barn- och utbildningsförvaltningen arbetar vi med barns och ungas lärande varenda dag. Verksamheten vilar på två ben, ”Kunskaper och lärande” och ”Normer och värden”. Dessa två områden är lika viktiga och är beroende av varandra. När det råder balans får vi framgångsrika verksamheter. Vi är extra stolta över vår Kulturgaranti, vårt arbete med barnkonventionen och barnrättsfrågor samt det digitala lärandet i skolan. Vi anser att kulturell medvetenhet, kulturella uttrycksformer och entreprenöriellt förhållningssätt ger engagerade medborgare, gör livet rikare och förbereder våra barn och unga för livet, demokratin och arbetslivet.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter består i att handlägga gymnasieärenden på förvaltningsnivå. Du tar fram underlag för interkommunal ersättning och bidrag till fristående gymnasieskolor samt för elever vid Folkhögskola. Det ingår även att upprätta beslut om enskilda elevers placering i annan gymnasieskola. Du administrerar inackorderingstillägg och skolkort för elever i extern gymnasieskola. Du är en länk mellan Antagningsenhet, förvaltning samt grund-/gymnasieskolor. I ditt uppdrag ingår att du skapar nätverk med andra kommuner främst i Skåne. Du arbetar med andra administrativa förekommande uppgifter på förvaltningsnivå.

Kvalifikationer

Du som söker har erfarenhet av offentlig verksamhet och gymnasieverksamhet. Du har utbildning inom ekonomi. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med skoladministrativa system i offentlig verksamhet. Du uttrycker dig väl i tal och skrift. Vi värdesätter personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, god analytisk förmåga samt initiativförmåga.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2017-04-03

Referensnummer: A663386 - 2017

Ansök nu

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Marie Lundin
administrativ chef
0414-81 95 02
marie.lundin@simrishamn.se

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås över kommunens växel
0414-81 90 00
 

Övrigt

För att möta morgondagens utmaningar eftersträvar Simrishamns kommun mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund.

I samband med rekryteringen undanbedes bestämt kontakt från annons-
/rekryteringsföretag.

Läs mer:  Barn- och utbildningsförvaltningens hemsida

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta  här.
Lediga jobb