Simrishamns kommun

« Tillbaka

Lediga jobb

Byggnadsinspektör, 100%

Om arbetsplatsen

Välkommen till Simrishamns kommun, som ligger i hjärtat av Österlen, känt för sitt rika kulturliv och sin vackra natur.

Simrishamns kommun är en attraktiv kustkommun med stad, fiskelägen, byar och landsbygd. Kuststaden Simrishamn är huvudorten. På plan- och bygglovsenheten, som är en av åtta enheter vid samhällsbyggnadsförvaltningen, arbetar vi med hela bredden från översiktlig planering till tekniska detaljer i bygglovsfrågor. Vi behöver snarast förstärkning med en byggnadsteknisk sakkunnig medarbetare som vill utveckla både sig själv och kommunen.

Arbetsuppgifter

Som byggnadsinspektör kommer du att granska och handlägga bygglov, samt ansvara för ärenden både utifrån tekniska krav och utifrån god gestaltning. Du kommer också att hålla tekniska samråd, besöka arbetsplatser och arbeta med tillsynsärenden. I arbetet ingår att kommunicera ärenden med politiker vid nämndsmöten och delta i plan- och bygglovsenhetens verksamhetsutveckling. En stor del av arbetet innebär att informera allmänheten och ge råd i bygglovsfrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är byggnadsingenjör eller civilingenjör eller har annan utbildning som av oss bedöms som likvärdig. Erfarenhet från byggbranschen samt insikt i de lagar och regler som styr byggandet är meriterande liksom kunskap om byggnadsvårdsfrågor och arkitektur.
Du måste kunna kommunicera tydligt med god svenska i såväl tal som skrift. Du har en god samarbetsförmåga, en egen drivkraft och kan arbeta självständigt. Du är öppen, pedagogisk, resultat- och serviceinriktad. Du har B-körkort och gärna goda kunskaper i plan- och bygglagen och insikt i hur den kommunala bygglovsprocessen fungerar.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tidsbegränsad anställning på minst ett år med möjlighet till förlängning med tillträde snarast.

Ansökan

Ansök senast: 2017-04-02

Referensnummer: A663875 - 2017

Ansök nu

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Anna Eliasson
Enhetschef Plan & Exploatering
0414-81 92 74

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås över kommunens växel
0414-81 90 00
 

Övrigt

För att möta morgondagens utmaningar eftersträvar Simrishamns kommun mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund.

I samband med rekryteringen undanbedes bestämt kontakt från annons-
/rekryteringsföretag.

Lediga jobb