Simrishamns kommun

« Tillbaka

Lediga jobb

Specialpedagog

Om arbetsplatsen

Välkommen till Simrishamns kommun, som ligger i hjärtat av Österlen, känt för sitt rika kulturliv och sin vackra natur.

Elevhälsan, inom barn- och utbildningsförvaltningen, är en centralt placerad enhet med ett multiprofessionellt team.
Teamet består av enhetschef, ett centralt stödteam med specialpedagoger, psykologer, ett mobilt stödteam med socionom, specialpedagog, elevhälsopedagog samt elevhälsans medicinska insats med medicinskt ledningsansvarig skolsköterska, skolsköterskor och skolläkare. Delar av personalen ingår i skolornas egna lokala elevhälsoteam.
Centrala Elevhälsan arbetar på uppdrag av skolor och erbjuder tvärprofessionella insatser utifrån behov. Vi erbjuder också föräldrastöd, stödgrupper för barn samt ALIS (Aktivt Ledarskap i Skolan). För dessa uppdrag har vi utbildade gruppledare.

Arbetsuppgifter

Elevhälsans sammansättning och samlade kompetens är en viktig resurs i bland annat det främjande och förebyggande arbetet. Som specialpedagog är ditt uppdrag att tillföra specialpedagogisk kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet. Tillsammans med skolornas elevhälsoteam är du ett stöd i att kartlägga hinder och möjligheter i skolmiljön. Du genomför också pedagogiska utredningar i nära samarbete med psykolog. Handledning och konsultation till pedagogisk personal är en del av Elevhälsans uppdrag.

Vi söker dig som är har lätt för att samarbeta både inom Elevhälsans olika team, men också med pedagoger på kommunens alla skolor. Du är trygg i att möta barn, föräldrar och pedagoger samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid teamarbete och att du kan använda och omsätta teamets insatser till pedagogik i klassrummet.

Som specialpedagog på Elevhälsan tillför du en spetskompetens i såväl utredningsarbete som handledning och konsultation.

Kvalifikationer

Du som söker har en specialpedagogutbildning.
Vi ser gärna att den sökande har en bakgrund som grundskollärare samt fördjupning inom matematik, tal och språk eller läs och skriv.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde 2017-08-10
Intervjuer sker fortlöpande under rekryteringsperioden och anställning kan ske före sista ansökningsdatum.

Ansökan

Ansök senast: 2017-07-20

Referensnummer: A697484 - 2017

Ansök nu

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Marianne Landgren
enhetschef Elevhälsan
0414-81 95 10
marianne.landgren@simrishamn.se

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås över kommunens växel
0414-81 90 00
 

Övrigt

För att möta morgondagens utmaningar eftersträvar Simrishamns kommun mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund.

I samband med rekryteringen undanbedes bestämt kontakt från annons-
/rekryteringsföretag.

Läs mer:  Elevhälsans hemsida

Lediga jobb