« Tillbaka

Lediga jobb

Specialpedagog, VI

Om arbetsplatsen

Vindängens skola har en väl fungerande elevhälsoorganisation, med strävan att lägga fokus på det förebyggande elevhälsoarbetet. En specialpedagog och en speciallärare arbetar i team. Arbetet utvärderas och utvecklas kontinuerligt. Vi arbetar med screeningar i matematik och svenska från förskoleklass och uppåt, för att så snabbt som möjligt kunna fånga upp vilka elever som har behov av extra anpassningar och särskilt stöd. Under året har personalen kompetensutvecklats inom språkutvecklande arbetssätt och ASL, att skriva sig till läsning. Tidigare har vi haft fokus på bedömning. Till hösten kommer personalen genomgå kompetensutveckling inom metoden STL, skriva sig till lärande. Metoden bygger på ett språkutvecklande arbetssätt där kontinuerlig social interaktion och samarbete mellan elever och lärare understödjs av digital teknik och digitala arenor. Örebro universitet kommer att följa upp vårt arbete med STL. Skolan har elever i åk F-5. På skolan finns också en särskild undervisningsgrupp för elever med diagnos inom autismspektrumtillstånd.

Falköping växer och just nu är vi cirka 32 000 invånare. Vi har utsetts till Sveriges första Cittaslow - ett internationellt nätverk för det goda livet. Vi är stolta över vårt kulturarv, goda kommunikationer, det fantastiska platålandskapet och matkulturen på Falbygden.

Vår kommuns målsättning är att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. Som medarbetare erbjuds du kontinuerlig kompetensutveckling och en rad hälsofrämjande aktiviteter. Vi arbetar aktivt för en jämn könsfördelning och en ökad mångfald inom alla yrkesområden.

Arbetsuppgifter

Vindängens skola

Som specialpedagog på Vindängen gör du bland annat elevobservationer, utredningar av elevers behov av särskilt stöd, handleder personal i arbetet med elever som är i behov av extra anpassningar eller särskilt stöd, upprättar och utvärderar åtgärdsprogram samt ingår i skolans elevhälsoteam. Du kan också bedriva specialundervisning med mindre grupp eller enskilda elever för att skapa förutsättningar för elevers kunskapsutveckling att nå läroplanens och kursplanernas mål.

Du som lärare i grundskolan ska tillsammans med kollegor skapa förutsättningar för elevers kunskapsutveckling att nå läroplanens och kursplanernas mål. Du ska planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet samt arbeta för en trygg och stimulerande arbetsmiljö

Kvalifikationer

Specialpedagogsutbildning eller speciallärarutbildning.

Personliga egenskaper:
Initiativtagande, Stabil, Samarbetsförmåga

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2016-08-15

Ansökan

Ansök senast: 2016-04-29

Referensnummer: BU 78-1516

Ansök nu

Ersättning

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Arbetstid:  Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Maria Burlin
Rektor
0515-88 53 81

Facklig företrädare

Marita Löfving
Lärarförbundet
0515-88 53 80 (skolexp.)
 

Övrigt

Som rekryteringsverktyg använder vi Offentliga jobb för att hantera ansökningar samt att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. För att underlätta vår bedömning av ansökningar bör du därför använda Offentliga jobbs elektroniska ansökningsblankett. Du söker jobbet genom länken i annonsen.

Vi begär utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister vid ansökan om arbete inom barnomsorg/förskola/skola i Sverige (RPS 442.5 2008-06-18/1).

Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Läs mer:  Vindängens skola

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta  här.
Lediga jobb