« Tillbaka

Lediga jobb

Brandinspektör/Brandingenjör

Om arbetsplatsen

Samhällsskydd Mellersta Skaraborg (SMS) består av fyra kommuner Falköping, Götene, Skara och Tidaholm. Organisationen leds av en gemensam nämnd med Falköping som värdkommun.

SMS har fått i uppdrag att samordna och leda arbetet med skydd och säkerhet inom kommunerna, ”samhällsskyddsuppraget”. Detta innefattar förutom skydd mot olyckor även krisberedskap, brottsförebyggande arbete och säkerhetsskydd.

Vår gemensamma värdegrund utgår ifrån att vi som medarbetare är till för medborgarna. Vi erbjuder meningsfulla och viktiga arbeten, goda utvecklingsmöjligheter och ett gott arbetsklimat med engagerade kollegor.

Nu söker vi en Brandinspektör alternativt Brandingenjör till avdelningen Förebyggande arbete, med placeringsort Falköping.

Arbetsuppgifter

Som Brandinspektör alternativt Brandingenjör på avdelning Förebyggande arbete erbjuds du ett meningsfullt och varierat arbete där du får vara verksam inom ett brett område avseende förebyggande frågor. Arbetsuppgifterna består främst av handläggning, planering samt genomförande av tillsyn LSO/LBE, tillståndsgivning LBE, plan- och byggprocessen samt information/rådgivning. Du kommer även att vara delaktig i arbetet med vårt bredare samhällsskyddsuppdrag.

Som Brandinspektör/Brandingenjör förväntas du bidra med en helhetssyn genom att följa upp händelser, omvärldsbevaka, genomföra analyser för att fatta välgrundade beslut.

Operativt arbete som insatsledare och insatsledare i beredskap är också en del av tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har genomgått MSB:s utbildning Tillsyn A alternativt Förebyggande 1, med godkänt resultat, meriterande för tjänsten är Tillsyn B alternativt Förebyggande 2 eller Brandingenjörsexamen med RUB.
B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Som person ser vi att du är serviceinriktad, lugn, tillmötesgående och kan bemöta både allmänheten samt kollegor på ett respektfullt, engagerat och trevligt sätt. Samtidigt kan du vara tydlig och kan säkerställa att ditt budskap når fram på rätt sätt. Både vid självständigt arbete och arbete i grupp är du ansvarstagande och kommer i mål med din uppgifter inom avsatt tidsram.

Du förväntas ha god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift då du bland annat kommer skriva beslut samt förslag till beslut. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Urval samt intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2018-02-11

Referensnummer: SMS 74-5217

Ansök nu

Ersättning

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Arbetstid:  Dagtid

Beredskapstjänstgöring förekommer

Kontakt

Kontaktperson

Johan Hjortsberg
Avdelningschef
0515-88 58 03

Facklig företrädare

Fackliga kontaktpersoner nås via kommunens växel
0515 88 50 00
 

Övrigt

Som rekryteringsverktyg använder vi Offentliga jobb för att hantera ansökningar samt att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. För att underlätta vår bedömning av ansökningar bör du därför använda Offentliga jobbs elektroniska ansökningsblankett. Du söker jobbet genom länken i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Lediga jobb