« Tillbaka

Lediga jobb

Socialsekreterare

Om arbetsplatsen

I Falköpings kommun har vi fokus på hållbar utveckling, vi värnar om livskvalitetsfrågorna för att öka välbefinnandet och trivseln för de som bor och verkar i Falköping - nu och i framtiden.

Vår gemensamma värdegrund utgår ifrån att vi som medarbetare är till för Falköpingsborna. Vi erbjuder meningsfulla och viktiga arbeten, goda utvecklingsmöjligheter och ett gott arbetsklimat med engagerade kollegor.

Vi söker nu dig som tycker arbetet med försörjningsstöd är intressant och utvecklande!
Stöd och försörjning består av 18 medarbetare samt en enhetschef. På enheten handläggs ärenden rörande ekonomiskt bistånd och förmedling av egna medel, budget- och skuldrådgivning samt dödsboanmälan. Inom enheten finns också en samordnare anställd för ansvar kring bostadsfrågor.

På vår enhet finns en närvarande och stödjande arbetsledning i form av en enhetschef och en 1:e socialsekreterare. Metodhandledning sker enskilt och i grupp och anpassas efter varje medarbetare. Som socialsekreterare har du också tillgång till extern handledning. Medarbetare med kortare yrkeserfarenhet än tre år kommer att kunna erbjudas ett introduktionsprogram.

Arbetsuppgifter

Utredning av rätten till ekonomiskt bistånd enligt gällande lagstiftning samt socialt förändringsarbete som mobiliserar och utvecklar individens egen förmåga och kompetens. Tillsammans med den enskilde utformar du en individuell planering som ska syfta till att personen blir självförsörjande och arbetar motiverande. Samarbete med andra interna och externa samarbetspartners är en annan viktig del av arbetet. Du förväntas också bidra till verksamhetens utveckling för att nå enhetens mål.

Kvalifikationer

Socionomexamen, socialpedagog alt. annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av ekonomiskt bistånd är önskvärt. Vi har under en längre tid arbetat utifrån ett lösningsfokuserat förhållningssätt, varför kunskaper i detta är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
B Körkort för manuell växellåda krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-01-14

Referensnummer: SOC 88-5017

Ansök nu

Ersättning

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Arbetstid:  Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Refik Incir
Enhetschef
0515-88 56 03

Facklig företrädare

Facklig företrädare nås via kommunens växel
0515-88 50 00
 

Övrigt

Som rekryteringsverktyg använder vi Offentliga Jobb för att hantera ansökningar samt att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. För att underlätta vår bedömning av ansökningar bör du därför använda Offentliga Jobbs elektroniska ansökningsblankett. Du söker jobbet genom länken i annonsen.

Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Lediga jobb